36663
-
#10304 A hírek szerint a védelmét akarja erősíteni a Milan: a szerdán Bajnokok Ligája-döntőbe jutott olaszok John Terryt szemelték ki maguknak. Az angol bekk körülbelül 25 millió fontba kerülne, és állítólag heti 120 ezer fontot keresne Milánóban.
- Úgy véljük, Terry nagyszerű, értékes játékosa lenne a Milannak - idézett a Sun egy, a Milanhoz közel álló forrást.
A Sun hozzátette, Terry elutasította a Chelsea 110 ezer fontos ajánlatát, ugyanis legalább ugyanannyit szeretne keresni, mint Michael Ballack és Andrij Sevcsenko, akik 121 ezer fontot kapnak hetente. A klub azonban kitart, mondván, Terry vagy elfogadja az ajánlatukat, vagy távozhat. -
#10303 A Milan visszavárja Sevcsenkót
Külföldi labdarúgás
Silvio Berlusconi, a piros-feketék elnöke örül, hogy csapata visszavághat a Liverpoolnak a két évvel ezelőtt elvesztett BL-döntő miatt.
Berlusconi két éve vár arra a pillanatra, amikor Milan visszavághat a 2005-ös isztambuli vereségért a Liverpoolnak, és a Manchester United elleni sikerrel már készülhet is a "bosszúra". Az a mérkőzés úgy kezdődött az olaszok számára, mint egy álom, de a szünet után egy csapásra rémálomba fordult, amelyet azóta sem tudtak kiheverni teljesen a csapat játékosai és vezetői.
- Örülök, hogy a Liverpoollal játszunk, nagyon vártam már a visszavágás lehetőségét. Végig támadni fogunk, ezúttal nem engedjük meg, hogy tizenegyesek döntsenek – mondta Berlusconi.
A klubelnök azt is elárulta, hogy azért nem szeretett volna a Chelsea-vel találkozni a döntőben, mert nem szívesen állt volna szemben kedvenc futballistájával, Andrij Sevcsenkóval.
- Remek személyes kapcsolatunk miatt nem örültem volna, ha Seva ellen kell játszanunk. Sajnálom, hogy nem jutott el a BL-döntőig, de jobb így, hogy nem ellene fogunk harcolni azért, hogy felemelhessük a kupát. Úgy tudom, Andrij szívesen visszatérne hozzánk, és előfordulhat, hogy vissza is fog jönni. Sarkig nyitva áll a visszatérés kapuja, tárt karokkal fogadnánk – nyilatkozta az elnök, aki azt is elmondta, hogy a sajtóértesülések ellenére Gianluigi Buffon leigazolása nem szerepel a klub tervei között, a Didával történt szerződéshosszabbítással ugyanis megoldódtak a kapusgondok a következő szezonra. -
#10302 A Liverpool trénere, Rafael Benitez nyilatkozatában elismerte: nehéz mérkőzésre számít a Milan elleni Bajnokok Ligája döntőben.
"Egyértelmű, hogy egy nagyszerű hozzáállású és igen minőségi csapattal kell megmérkőznünk. Nagyon szeretnék megnyerni a Bajnokok Ligáját, és a két évvel ezelőtt történtek után most nagyon óvatosnak kell lennünk. Ők nagyon veszélyes ellenfelek számunkra. Nagyon tisztelni fogjuk a csapatukat. Sokszor elmondtam már, hogy erősebbek vagyunk, mint két éve, de azt gondolom, hogy a Milan is jobb lett azóta, hogy legutóbb összetalálkoztunk velük. Most már csak a döntővel szabad foglalkozunk, a munka neheze még hátra van. A meccs nem most lesz, van néhány hetünk addig, de már most megkezdjük a felkészülést."
Forrás: channel4.com -
#10301 Maldini elhalasztja a műtétjét a BL-döntő miatt
Külföldi labdarúgás
A Milan veterán védője az egészségénél is fontosabbnak tartja, hogy pályára léphessen az athéni Bajnokok Ligája-fináléban.
Maldini kénytelen volt kihagyni csapta szerdai BL-elődöntőjét, ám a fináléról már nem akar hiányozni, éppen ezért nem operáltatja meg magát, inkább összeszorított foggal elviseli a fájdalmakat, és megpróbál felépülni a Liverpool elleni találkozóra. A védőt a bosszúvágy is hajtja, két éve az ő góljával szerzett vezetést csapata, ám az angolok háromgólos hátrányból is felálltak, és megfosztották Maldinit az ötödik BL-sikerétől.
- Ha kiestünk volna a Manchester ellen, akkor már az operációra készülnék, így azonban megpróbálok rendbe jönni a döntőre, és pályára lépni a Liverpool ellen. Nagyon szeretnék nyolcadszorra is BL-döntőt játszani, és visszavágni a két évvel ezelőtt isztambuli vereségért – nyilatkozta a hátvéd. -
#10300 Kaká: A Liverpool ezúttal nem tesz csodát!
Külföldi labdarúgás
A brazil zseni két gólra van Van Nistelrooy BL-gólrekordjától, Kaká a döntőben szeretné beérni holland kollégáját az összesített lista élén.
A Milan támadója szerint még egyszer nem történhet meg az, ami két éve a Bajnokok Ligája döntőjében, azaz idén a Milan nem veszíthet a Liverpool ellen nyertes állásból. A sorozat gólkirályi címére legnagyobb eséllyel pályázó brazil találatokat ígér a Liverpool ellen.
- Különleges esélyt kaptunk a sorstól. Két éve már a kezünkben volt a trófea, ám az angolok csodát tettek. Még egyszer nem távozhatunk vesztesen a döntőből. Nincs bennem bosszúvágy, egyszerűen csak egy duplával szeretném kupagyőzelemhez juttatni csapatomat - tette hozzá a Rickynek becézett brazil ász, aki azt is bizonyította, irányító középpályásként és vérbeli befejezőcsatárként is képes tökéletes teljesítményt nyújtani. -
headmaster #10299 Tegnap fantasztikus győzelmet aratott a csapat és remélem nem követjük el azt a hibát, amit 2 évvel ezelőtt sikerült összehozni. FORZA MILAN -
#10298 Igen FORZA MILAN!! Eszméletlenül boldog vagyok még most is! Este alig bírtam elaludni anyira tomboltam:)
L'pool jövünk:D:D -
#10297 nah végre én is eljutottam arra az állapotba h. tudok ide írni:)..leírhatatlan a tegnapi meccs...nem találok szavakat, aki látta és Milan szurkoló az tudja h. mit érzek:)) jöhet a pool..de addig remélem nem esünk át a ló túloldalára.. és ugyanezzel a magabiztossággal hódítjuk el a BL trófeát, én bízok a csapatban... forza Milan! :) -
#10296 IGEN!IGEN!IGEN! Csak a Milan! Szép volt! Megbosszuljuk a LIVERPOOLT!! -
#10295 és remélem sok milan szurkoló ott lesz :) mert ha megint olyan félelmetes hangulat lesz én nagyon örülni fogok. már már a san siroban éreztem magam tegnap -
#10294 szép volt fiúk!nem gondoltam volna év elején hogy a milan ott lesz a bl döntőbe, bár köztudott hogy a bl-be mindig is ott voltunk a legjobbak között....innen már nincs mese, verni kell a poolt, revansot kell venni a 2005-ös isztambuli döntőért...nagyon jó a liverpool is, de ez után a meccs után nagyon bízom a milanban, most megmutatták hogy kell a világ egyik legjobb formájában lévő csapata ellen tökéletes játékkal nyerni!Hajrá fiúk!!:) -
#10293 oké. küldtem privátot majd ott megbeszéljük és próbálkozok.... -
HeCki #10292 igen tudom csak gondoltam egy verbeli milanos csinalna egy tutkot :D -
#10291 csinálnék szívesen, csak az a baj amit én csinálok az soha sem fér be a mérethatárba mindég dupla,tripla anyi byte :)
na de ha más sem ér rá csinálni innen a topicból,van egy nagyon jó hely arra,hogy király logod lehessen, mint monjuk az enyém :)
ide
kattintasz és raksz be képet, és megkéred őket szépen,hogy csináljonak neked egy logot. leírod azt is,hogy hogyan gondoltad,hogy kinézzen.... -
#10290 Grat! -
HeCki #10289 Valaki milanos aki valalkozna,hogy csinaljon nekem 1 kafa logot? :) -
#10288 Szép volt Milan! -
#10287 grat a győzelemhez teljesen megérdemelten nyertetek, egy kicsit az olaszok miatt azért szorítottam nektek, annak örülök hogy végre vki kiverte a nagyképű Manchestert, nyerjétek meg a BL-t legalább olasz nyeri, majd jövőre jövőre ott leszünk mink is:D -
#10286 jaja egyetértek. de nem fogják eladni egy ilyen szezon után meg szerencsére kaká sem fog maradni. ronaldinhot meg nem tudom menyire gondolják komolyan. de én attól tartok,hogy elkezdtek jönni az eredmények nem nagyon igazolnak majd senkit. remélem ez sem fog bekövetkezni... -
DJ BP #10285 gratulálok, nagyot játszottatok. Kaka fantasztikus. Nagy hülyeségre vallana vezetőitektől, ha hagynák elmenni ezekután, és túlzottan Ronaldinho leigazolására figyelnének, nem érné meg. De ezt nem is fogják megtenni, jobban tennék a Realnál ha leszállnának rólatok, és inkább más játékosra koncentrálnának a nyáron -
#10284 Összefoglaló a tegnapi meccsetekről itt -
#10283 -
#10282 Ancelotti ébren álmodott
Külföldi labdarúgás
A Milan vezetőedzőjének álma vált valóra a San Siróban a Manchester United elleni BL-elődöntő visszavágójának első félidejében. Carlito szerint a Milan tökéletesen játszott, és megérdemelten jutott az athéni fináléba.
Az AC Milan 3-0-ra verte az esélyesebbnek tartott Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, így 5-3-as összesítéssel búcsúztatta angol riválisát.
- Azt hiszem, hogy az első félidőben a csapat olyat produkált, amelyről minden edző álmodik. Tökéletesen játszottunk, az a negyvenöt perc döntött a továbbjutásról - jelentette ki a mérkőzés után Ancelotti. - Döntősnek lenni mindig öröm, de idén különösen boldogok lehetünk, mert nagyon lentről indultunk.
A május 23-i döntőben a milánóiak ellenfele a Liverpool lesz, vagyis megismétlődik a 2005-ös finálé párosítása. A Milan szakvezetője alig jutott túl csapatával a Manchesteren, máris döntőbeli ellenfelére koncentrál.
- Nagyon izgalmas találkozó lesz. A Liverpool teljesen más csapat, mint a Manchester. Talán összességében nem annyira erős, de fizikálisan biztosan komolyabb ellenfél lesz - jelentette ki Ancelotti. -
#10281 Silvio Berlusconi felhőtlenül boldogan nyilatkozott csapata tegnapi, 3-0-ás sikerét követően:
"A Milan emlékezett a küldetésére: hogy erősebb legyen az irigységnél és az igazságtalanságnál is. Most itt az ideje, hogy visszavegyük a trófeát, amit odaadtunk a Liverpoolnak 2005-ben. A mérkőzés után egyébként lementem az öltözőbe, és megmondtam Ancelottinak, hogy ki van rúgva. Természetesen csak vicc volt. Azt hiszem, még nagyon sokáig el kell viselnünk őt a Milannál."
Adriano Galliani hasonlóképpen boldogan nyilatkozott:
"Élvezzük ki ezt a döntőt, hiszen ez a nyolcadik Berlusconi úr elnöksége alatt. Ez egy csodálatos ajándék egy lenyűgöző csapattól. Bebizonyítottuk a kritikusainknak, akik tavaly nyáron mindenfélét összeírkáltak rólunk, hogy tévedtek. Szeretném bejelenteni, hogy a csapatunk együtt marad jövőre is, még a 38 éves játékosaink is maradni fognak, mivel az ilyen játékosokkal eljuthatunk a Bajnokok Ligája döntőjébe, míg a folyamatos csapatváltoztatással és fiatal gyerekekkel nem. A Milantól senki nem távozik a nyáron, és akit mi marasztalunk, az maradni is fog. Ancelottinak a következő szezonra is érvényes szerződése van, úgyhogy nem kell aggódni. Egyelőre nem gondolok a Liverpoolra. Ha bejutsz a döntőbe, az már eleve egy nagyszerű eredmény, akár nyersz, akár veszítesz, sokkal többet ér, mintha a döntő előtt kipotyognánk, mint más csapatok teszik. Majd meglátjuk, hogy sikerül-e kihoznunk a győzelmet ebből a döntőből."
Forrás: goal.com -
#10280 Nemzetisport -
-
#10278 Kaká talán a legesélyesebb jelölt az idei Aranylabdára, és várhatóan ő lesz a Bajnokok Ligája idei gólkirálya is, a brazil zseni azonban azt állítja: még nem érte el teljesítőképessége csúcsát.
"Még nem értem el a csúcsot. Jobb vagyok, mint tavaly, de még sok területen kell fejlődnöm. Nemrégiben azt mondtam, hogy két csatár mögött szeretek igazán játszani, aztán elszabadult a pokol. Még tanulnom kell, fejlődni, alkalmazkodni a csatárjátékhoz, hogy teljesebb játékos lehessek. Fantasztikus érzés ilyen közel játszani a kapuhoz, de pontosan azt kell még megtanulnom, hogy tudok leghatékonyabban befejezni, ahelyett hogy mindig a csapattársaimat próbálnám megjátszani. Hihetetlen lenne, ha két gólt szereznék a döntőben és beállítanám a Bajnokok Ligája rekordot, de a legfontosabb dolog mégiscsak az, hogy a csapatunk emelhesse magasba a trófeát. A mai tökéletes mérkőzés volt a Milan részéről. Nagyszerű dolog, hogy megint összekerültünk a Liverpoollal, kaptunk egy kivételes lehetőséget a javításra, remélem ez a döntő másképp alakul. Itt van a lehetőség, hogy megnyerjünk egy meccset, amit két éve kellett volna megnyernünk. Nem bosszúként gondolok rá, inkább úgy, hogy itt a lehetőség arra, hogy jóvá tegyük Isztambult."
Forrás: channel4.com
--------------------------
Alberto Gilardino stílusosan szakította meg a Bajnokok Ligájában huzamosabb ideje tartó gólmentes szériáját, hiszen csapata az ő találatával biztosította be a továbbjutást jelentő győzelmet.
"Erről a pillanatról álmondtam, mindig is hittem benne, és el is érkezett. Ez egy tökéletes teljesítmény volt, nagyon elszántak voltunk, hogy bejussunk a döntőbe, mindannyian ezt akartuk. Nagy öröm számomra, hogy gólt szereztem az elődöntőben, most jöhet életem első Bajnokok Ligája döntője. Remélem jól alakul majd. Egy döntőben minden abban a 90 percben dől el. Meghatározó lehet a csapatjáték, vagy egy kimagasló játékosteljesítmény is. Most, hogy bejutottunk, a legfontosabb dolog, hogy megnyerjük a trófeát. Az edző feladata eldönteni, hogy ki játszik, mi pedig már többször bebizonyítottuk, hogy egységes csapat vagyunk, ezt is együtt fogjuk megcsinálni."
#10277 Sir Alex Ferguson nyilatkozatában elismerte: a Milan megérdemelten jutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.
"A Milan éberebb volt és gyorsabban mozogtak, úgy gondolom megérdemelték a győzelmet. Mi nem tudtunk igazán felpörögni, nehéz mérkőzés volt ez számunkra. El kell ismernem, hogy egyetlen pillanatig sem tűnt úgy, hogy gólt tudnánk szerezni ellenük. A Milan ellenben könnyedén szerezte a góljait, ami nekem csalódást okozott. A Milan fizikailag jobban felkészült. Tudták pihentetni a játékosaikat, és ez sok esetben döntő is lehet."
Forrás: channel4.com
----------------------------
Paolo Maldini sérülés miatt kihagyta a Manchester United elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágóját, de bízik benne, hogy a döntőben pályára léphet majd.
"Nem szoktam hozzá, hogy a kispadról kelljen néznem az ilyen mérkőzéseket, szenvedtem is miatta. Tudtam, hogy a csapat jó formában van, és bebizonyítottuk, hogy amikor októberben Athénról beszéltünk, az nem csak szöveg volt. A sérülések és minden egyéb problémáink ellenére zseniálisak voltunk, és én büszke vagyok rá, hogy egy ilyen csapat kapitánya lehetek. A sérülésem hasonló ahhoz, amellyel tavaly is küszködtem, de minden vágyam az, hogy jövőre is tudjak még játszani. Ha kiestünk volna, most azonnal megoperáltatnám magam, de most inkább azon kezdek el dolgozni, hogy az athéni döntőre a lehető legjobb formába kerüljek. Ez lesz a nyolcadik döntőm, és két év után ismét ott vagyunk. Ez a csapat semmitől sem fél."
#10276 Seedorfon meg besz*rok... egész szezonba szinte végig alibi focit játszott erre a szezon végére meg akkora formába lendül h ihajjj :D -
mEbU #10275 GRAT-az én részemről is mert inkább egy nagy olasz csapat nyerje mint1 egy beképzelt játékosokkal rendelkező csapat -
#10274 Grat nektek, szép volt...most már nyerjétek meg a BL-t! -
North #10273 Így kell ezt csinálni.:)) -
#10272 Carlo Ancelotti érthetően rendkívül elégedett volt csapata teljesítményével a ma esti, Manchester United elleni lenyűgöző 3-0-ás győzelmet követően. Egy eredmény, amelyre a futballvilágban kevesen fogadtak volna a mérkőzés előtt...
"Az első félidei játékunk minden edző álma, mivel tökéletes futballt produkáltunk. Az első mérkőzés adta meg nekünk az akaratot és erőt, hogy így tudjunk játszani ma este. Nagyon nagy öröm ez mindannyiunknak, főleg ha tekintetbe vesszük, miként indult ez a Bajnokok Ligája számunkra. A Liverpool ellen fantasztikus döntő lesz, fizikai szempontból keményebb a mostani meccsnél."
Gennaro Gattuso büszkén nyilatkozott a mérkőzésről, hiszen a szezon kezdetén nem sokan gondoltak arra, hogy a Milan eljut az athéni döntőbe.
"Mindannyian boldogok vagyunk, nagyszerű dolog ilyen szezonkezdet után elérni a döntőt. Még mi sem gondoltuk volna, hogy képesek vagyunk rá! A botrányok ellenére az UEFA végül dicsérettel illette a játékunkat, amire nagyon büszkének kell lennünk. Senki nem tett volna egy Eurót sem ránk, de mi megmutattuk, mennyit is érünk. A Bajnokok Ligája teljes egészében más, mint a Világbajnokság volt, ahogy a válogatottat sem lehet a klubcsapattal összehasonlítani. Nem lehet leírni azok az érzéseket, amelyeket a Világbajnokság váltott ki belőlem."
Forrás: goal.com -
#10271 köszi szépen! -
#10270 Gratulálok kuzinok, szép munka volt. Rendesen hazaküldétek a Fergusson bandát. Nem beszélve arról, hogy az olasz focin esett csorbán is köszörültetek ma este. Ritkán mond egy Inter szurkoló ilyet egy riválisnak de : BRAVO! -
#10269 Megismétlődik a két évvel ezelőtti BL-döntő
Külföldi labdarúgás
A Milan kiváló első félidei produkciójával már a szünetig kétgólos előnyre tett szert a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján, a fordulás után pedig tovább növelte az előnyét, s végül 3-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet. Megismétlődik a két évvel ezelőtt BL-döntő, a Liverpool és a Milan csap össze egymással Athénban.
A Manchester United 3-2-re nyert hazai pályán, de már a 11. percben elvesztette előnyét, mindössze ennyit kellett várni a Milan első találatára: a vendégek első komolyabb védelmi hibája után az angolok mumusa, Kaká 16 méterről, ballal, kapásból lőtt a bal sarokba. A folytatásban is támadásban maradt a hazai gárda, és a 30. percben két gólra növelte az előnyét. Seedorf alakított ki magának lövőhelyzetet a manchesteri 16-os előterében, majd ő is a bal alsó sarokba helyezett. A piros-feketék okosan tartották az eredményt, a Vörös Ördögöknél sem Cristiano Ronaldo, sem Wayne Rooney nem tudott nagyobb helyzetbe kerülni.
A fordulás után is uralta a játékot a Milan, Gattusóék hiba nélkül védekeztek, a vendégeknek pedig egyre több kockázatott kellett vállalniuk. Sir Alex Ferguson az utolsó negyedórára beküldte Luis Sahát is a pályára, ám a fellazult védelem újabb megingása után bebiztosította továbbjutását a Milan: Ambrosini a 78. percben remek ütemben ugratta ki a csereként beállt Gilardinót, aki egyedül vezette kapura a labdát, majd okosan elcsavarta azt a kimozduló Van der Sar mellett, és a bal sarokba helyezett.
Ezzel el is dőlt a mérkőzés, az utolsó tíz perc a Milan szempontjából már az ünnepléssel telt, a Manchester pedig hiába tett meg mindent a szépítés érdekében, nem tudta megszerezni a becsületgólt. A Milan 5-3-as összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, az athéni fináléban a Liverpoolnak vághat vissza a két évvel ezelőtti isztambuli vereségéért.
Milan-Manchester United 3-0 (2-0)
G.: Kaká (11.), Seedorf (30.), Gilardino (78.) -
ez a kép nem fér be a banner alá? :)
mondjuk nem mert túl nagy és széthúzz a fejlécet :S -
#10267 Nincs mit!!!! A képek azok minden milan meccs után jönnek! SEMPRE AC MILAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
#10266 Thanx Gabber !!! -
#10265 a képeket is köszi Szabi, isten vagy! :D