-
A holnapi Bajnokok Ligája elődöntőre készülve Kakha Kaladze a Milan Channelnek nyilatkozott, elsőként a csapatban uralkodó hangulatról beszélt: "Elég keményen dolgoztunk ebben a pár napban. Erőnlétileg jól vagyok, fájdalmaim sincsenek. Játékra kész vagyok, és az edző rendelkezésére állok. A Cagliari ellen még nem voltam teljesen egészséges, fájdalomcsillapítókat kellett bevennem. Az Ascoli ellen nem éreztem úgy, hogy ilyen állapotban a kispadon kellene ülnöm. Azonban most már nincs szükségem fájdalomcsillapítókra és jól érzem magam. Készen állok a Manchester Unitedre."
A mérkőzésről: "A saját meccsünket kell játszanunk. Úgy kell pályára lépnünk, hogy egy nagy meccset fogunk játszani, egy Milanhoz méltó meccset. A győzelemért lépünk pályára. Egész biztosan a kontratámadásokra fognak játszani, erre nagyon oda kell figyelnünk. Különösen figyelnünk kell a csatáraikra és a középpályásaikra, mivel támadásban nagyon erősek. Mégha 2-2 lett volna is az első mérkőzés, akkor is mindent bele kellene adnunk. De mivel 3-2 lett, ezért csak a győzelemre szabad gondolnunk."
Csak egy dologért imádkozzunk, ne legyen 1-0 az állás ör perccel a végre előtt, sokak szíve talán nem bírná ki...
"Nem, remélhetőleg mindent ki tudunk adni magunkból. Az ilyen mérkőzéseken óriási a feszültség, ez most is így lesz. A Manchester United nagyszerű csapat, de mi jobbak leszünk."
Hogyan reagálnál azokra a kijelentésekre, melyek szerint a Manchester United a legerősebb csapat Európában, és milyen szerepet játszhat az, hogy a Milan győzelemmel akar bosszút állni mindazért, amiket el kellett szenvednie?
"Ha azt nézzük, honnan indultunk, és hol vagyunk most, akkor inkább a Milant illeti a legerősebb csapat minősítés, nem a Manchester Unitedet. Senki nem jósolta nekünk az elődöntőt. Azok után, amin keresztülmentünk, el kell jutnunk Athénba."
Az, hogy ott voltál Isztambulban, további motivációt jelent?
"A motiváció mindig ott van, főleg ha a meccs a San Siróban van a Manchester United ellen. Ha győzünk, bent vagyunk a döntőben - ez a fő motiváció."
Az Isztambul utáni reggelen, bár nem játszottál, az arcodon ugyanazok a dolgok tükröződtek, mint a csapattársaid arcán...
"A győzelem, vagy a vereség az egész csapaté. A csapategység különösen fontos dolog."
Forrás: acmilan.com