-
Rino Gattuso rendkívül izgatott a holnapi mérkőzésre készülve. Négy évvel ezelőtt, az Inter elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágója előtt Gattuso megköszönte a csapat egyik szurkolójának, Marco Siracusának a bátorító levelet, amelyet a vörös-feketéknek címzett. Most, a Manchester Untied előtt -ahogy Rino fogalmaz, a csoda előtt- viszont éppen Gattuso az, aki írásra adta a fejét. Gattuso levele meg is jelent a Corriere della Serában. Ezt követően nyilatkozott a Milan Channelnek is, amelynek fordítását az alábbiakban közöljük.
"Jól érzem magam. Az elmúlt pár napban keményen dolgoztunk az edzőkkel együtt. Azt hittem rosszabb lesz, ehelyett azonban nagyon boldog vagyok."
A levélről: "Az én ötletem volt, szólni akartam a Milan szurkolóihoz. Megtapasztaltam a Liverpoolnál, aztán ismételten a Manchester Unitednél, hogy az angolok a szurkolóiknak köszönhetően sosem adják fel a küzdelmet. Persze ez nem jelent semmi rosszat a szurkolóinkra nézve. A mi szurkolóink mindig velünk voltak, mindig bíztattak minket. Azonban a mostani különleges alkalom lesz, mivel nagy szükségünk lesz a segítségükre. Mi mindent bele fogunk adni, de szükségünk van rájuk, hogy a maximumon felül tudjunk teljesíteni. Szokatlan pillanatok ezek számomra, de jelenleg csak ránk gondolok, a mezünkre és a csapattársaimra. A levél arról szól, hogy mit gondolok a szezonkezdetről és arról, amin keresztülmentünk. Nagy teljesítmény már az is, hogy idáig eljutottunk. És ha már itt vagyunk, nem szándékozunk megállni. Hogyan készülök a mérkőzésre? Csak egy módszert ismerek, és az az, hogy csak a futásra gondolok. Addig futok, ameddig a lábaim ki nem dőlnek alólam. Az olyan játékosok, mint Kaká, másképpen készülnek, ami teljesen rendben van. Azonban én csak így tudok."
Rino biztosított mindenkit, hogy az edzőért is hajtani fog: "Természetesen igen. Azt olvastam, hogy az angolok bíznak egy 1999-hez hasonló végkifejletben. Én viszont nem. Carlo Ancelotti velünk együtt szenvedett ezekben a hónapokban. Az, hogy eljutottunk ide, neki köszönhető. Ancelotti rengeteget segít nekünk, hogy a megfelelő módon álljunk hozzá a dolgokhoz. Ő hozott el idáig minket. Ha bárki más lett volna az edzőnk, akkor nem jöttünk volna ki ilyen jól a nehezségeinkből. Most csak a mérkőzésre koncentrálunk. Azt hiszem, ha Kaká olyan ellenálhatatlan lesz, mint az Old Traffordon, akkor győzni fogunk. Tudjuk, hogy nehéz lesz, de ez el is várható egy Bajnokok Ligája elődöntőtől. Minden szurkolónk büszke lehet, mivel ha bejutunk a döntőbe, az maga lesz a csoda. Senki sem számított rá."
Forrás: acmilan.com