-
A Manchester United elleni Bajnokok Ligája elődöntő visszavágójára készülve Massimo Oddo nyilatkozott.
Cristiano Ronaldóról: "Nem aggódom. Nagyon nyugodt ember vagyok, aggódás nélkül élem az életem. Manchesterben Ronaldo az én oldalamon játszott, de emiatt igazán nem kell aggódnunk. Inkább az egész csapatuk ad okot az aggodalomra, az összes technikás játékosukat kitüntetett figyelemmel kell kisérnünk."
A Milan a jobb csapat: "Erről meg vagyok győződve, és ezt alátámasztja az a tény, hogy a múlt héten egy órán keresztül uraltuk a mérkőzést. Azt hiszem ez plusz erőt adhat nekünk. Ezzel szemben ők azt bizonyították be, hogy tovább bírják a fizikai terhelést és mindvégig küzdeni tudnak. Ha képesek vagyunk azt az egy órát most az egész mérkőzésen hozni, akkor jó esélyünk van a döntőbe jutásra. Azt hiszem, a szurkolók megadhatják nekünk a kellő lökést."
A terv a mérkőzésre: "A Milannak támadnia kell, de nem mehetünk előre gondolkodás nélkül. Kapkodás nélkül kell járatnunk a labdát, és nem szabad átengednünk nekik a széleket. A Manchester United komoly gondokat okozhat kontratámadásokból, ezt nem engedhetjük meg nekik. Feltétlenül szükséges a győzelemhez, hogy a lehető legkevesebb hibával játsszunk. Persze hibák minden mérkőzésen vannak, hiszen ezekből születnek a gólok. Akárhogyan is, a tökéletességre kell törekednünk, minimális mennyiségű hibával. Mi a gyengéjük? Persze, nekik is vannak gyenge pontjaik, de nekünk a saját játékunkat kell játszanunk."
A kapitány fontosságáról: "Kétségtelen, hogy Paolo Maldini még mindig a világ egyik legjobb védője, tehát ha nem játszhat, hiányát egész biztosan megérezzük. Azonban a Milannál nagyon jó a csapatszellem. Mindenki keményen készül a mérkőzésre. Mindenki azon dolgozik, hogy a lehető legjobb formáját tudja hozni, ha az edző lehetőséget ad neki. Azt hiszem, akárki is kerül be a csapatba, jól fog teljesíteni és mindent meg fog tenni azért is, hogy csapattársait segítse."
Dida lesz a hős: "Egy csapat vagyunk, és nagy hiba volna egyetlen emberre hárítani a felelősséget. Didáról sokat beszéltek az elmúlt hetekben. Azonban mindezek ellenére én kijelenthetem, hogy az elődöntő hőse Nelson Dida lesz."
A Bajnokok Ligája semmihez sem fogható: "Mindenkinek saját joga, hogy eldöntse, éppen melyik versenykiírást tartja a legjobbnak. Nálam a Bajnokok Ligája birtokolja ezt a címet, tehát számomra fontosabb, mint a Serie A. Jelenleg az Inter úgy érzi, hogy új korszakot kezdtek meg Olaszországban, így teljesen érhető, hogy felértékelik a saját győzelmüket."
Forrás: acmilan.com