• Nuno88
    A Milan részéről Adriano Galliani és Carlo Ancelotti nyilatkozott a tegnapi, Torino elleni bajnoki diadalt követően.

Galliani: "Nem vártam túlságosan ezt a mérkőzést, mivel általában a két Bajnokok Ligája mérkőzés közötti találkozók a legnehezebbek. Éppen ezért, ez a három pont nagyon sokat jelent számunkra, különösen fontos lépéseket jelentenek a Bajnokok Ligája előselejtezők okozta hátrány ledolgozásában. Meg is dicsértem a csapatot, hiszen egy nagy és véleményem szerint döntő fontosságú lépést tettek, hogy jövőre ismét ott lehessünk a Bajnokok Ligájában. Azt is megmondtam nekik, hogy szerdán egy újabb nagy lépést kell megtenniük, hogy feledtessék az előselejtezőket. A Torino azért küzd, hogy bent maradjon a Serie A-ban, tehát mindent be kellett vetnünk a pályán a győzelem érdekében. Talán nem játszottunk túl szépen, de azt hiszem ma csak az eredmény számított. A Torino egy nagy csapat és egy nagy klub, nagyszerű elnökük és edzőjük van. A legjobbakat kívánom nekik azon az úton, amelyik a Serie A-ban maradás felé vezet. A szerdai mérkőzésre készülve már most nagyon nagy a feszültség. Ez négy nagyon kemény nap lesz, de nagyszerű érzés is egyben, hogy itt lehetünk. Csak egy gólra vagyunk Athéntól. Meg kell csinálnunk."

Ancelotti: "Nagyon meleg volt ma, és mindkét csapat érezte ennek hatását. A Milan produkált egy jó első félidőt, aztán a Torino feljavult a másodikban és megnehezítette a dolgunkat. Kezelhettük volna jobban is a mérkőzést, de most csak a győzelem számított, és az, hogy ne pazaroljuk el az energiáinkat. Ezt meg is tudtuk tenni. Most már csak a Manchester Uniteddel foglalkozunk. A bajnokságban ők is győzni tudtak az Everton ellen, így kevesebb nyomás lesz rajtuk szerda este. Ez a Bajnokok Ligája elődöntő egy önálló mérkőzés lesz. A Milannak a legjobb formáját kell hoznia, hogy le tudja győzni a Manchester Unitedet. Az ilyen mérkőzéseken nem követhetsz el hibákat. Nagyon keményen készülünk az összecsapásra. Reméljük a szerdai hangulat a megszokott lesz, persze egy kis extra töltettel. A tegnapi győzelmet minimális erőbedobással értük el. A hőség eleve lehetetlenné tette, hogy gyorsan futballozzunk, de végül is győztünk, ezt akartuk. Senki nem sérült meg, ami szintén sokat számíthat. A következő bajnoki a Fiorentina ellen kulcsfontosságú lesz."

Forrás: acmilan.com