AVAST! Antivirus
-
Rotcsa #543 Szasztok!
Felbuzdulva azon, hogy már van avast 5, le is szedtem és fel akartam tenni. A régit(4.8) nem távolítottam el,mert azt gondoltam, majd a telepítő úgy is tudja mit kell vele csinálni.
No, amikor elkezdtem telepíteni az újat, a telepítés megállt azt kiírva, hogy levél védelem, vagy mi... ó, mondom majd nemsokára befejezi, csak egy kicsi idő kell neki. DE nem fejezte be....
nem tudtam kilépni a telepítőből, se semmit nem tudtam csinálni, kvázi lefagyott a rendszer. No, restart. Re boot után az a helyzet állt elő, hogy nem volt már se a régi, se az új avast. :D A win. biztonsági küzpontja pedig folyton azt kiabálta, hogy :"Az avast! antivirus 4.8.0[vps 000000-0] jelenti, hogy ki van kapcsolva." Jó, mondom majd nem lesz, ha megpróbálom föltenni újra az 5.0-t.
Ismét katt az 5.0 installra, erre valami olyasmit írt, hogy valami más telepítő izét is észlelt, indítsam újra a rendszert és próbáljam utána, nehogy baj legyen. Oké főnök, legyen, ahogy akarod....
Ismét restart, utána klikk megint az installra. Ezúttal végig is ment szépen, kiírta, hogy sikerült föltenni. Hoho!, király!, gondoltam..:)
Na, el is kezdtem buherálni az új avastot, mert már alig vártam, hogy megnézhessem az új dolgokat, meg hogy mi hol van....
Na, van valami összegző modulja, ami azt hurrogta, hogy nem biztonságos a rendszer, kattintsak a javításra! Jóvan, ha javítani akarsz, akkor javítsá vazze, csak pörögj már....! Semmi! Se kép, se hang. Megint javítás. Most se semmi. Na, alul volt valami program elindítása-opció, nofene, hátha ez a kínja... klikk, no reaction. klikk, no reaction. klikk, klikk,klikk, a fejem már durran el, no reaction... se kép, se hang. Ú, mondom... ez nem lehet! Na, majd biztos ha tálcáról próbálom.. klikk az ikonra jobb klikkel, védelem kezelése, mind elindítása-klikk, semmi.. klikk, semmi.., klikk, semmi... agrhhh..
No, böngészem tovább a progit, látom, h van frissítés... na, mondom hátha elindul... "nem indul, mert az avast nem fut." anyád!
Na, ekkor jutott eszembe, hogy sokan szívtak már az uninstallkor.
Felkerestem a fórumot, találtam Airbusnak egy hsz-ét, amiben azt írja le, hogyan kell a sajátgépből elérhető kezelőből leállítani az avastos szarokat. Meg is van, de azok már állnak.....

Na, megtaláltam a két eltávolító progit is, de az avast 5-nél és a 4 nél is(ill. a 4-hez és 5-höz való gyári eltávolító indításakor) ezt írja ki:"The avast self protection module is enabled. For this reason, the operation is cannot be completted. To complette the operation, either run this program from windoes self mode,or disabled the avast self protection(via settings-->Troubleshoting page)
Na, avast 5 delete, avast 4.8 újra install. Ekkor kiad valami debugos szart, amihez fingom nincs. A lényeg, hogy nem tudja föltenni.
Na, mit tehet olyankor egy mezei használó, akinél minden kötél szakad, :
rendszer-helyreállítás!!

Na, ki is keresem szépen az első telepítési kísérlet időpontját, go, majd restart, bejön a windows üzi: "nem sikerült, mert nincs esemény az adott időben"-vagy mi. anyád! Má hogy ne lenne, amikor az a tetves avast hozta létre a visszaállítás pontját??!
Na, mindegy, biztos hülye vagy, meg próba újra. Ugyan ez... na, akkor inkább balfasz vagy, nem hülye...!
Megpróbáltam egy másik napot,ott ugyan ez...pancser!
Summa summarum, fent van az avast 5.0,de nem indul, rendszer-helyreállítás sikertelen, avast 4.8 telepítése nem lehetséges, a kezelőben meg ott az a 3 avastos szar de semmise megy belőle, letiltani nem engedi a rendszer...
Na, erre varrjatok gombot....