• Praetor
    #9
    El tudom képzelni milyen lehet az az 1991-es EK-USA trösztellenes megállapodás. Valami hasonló lehet, mint az USA által kötött kiadatási egyezmények... Pfff. Amerikai háborús bűnöst pl csak az USÁban lehet elítélni az egyezmények alapján. Azt azért megnézem hogy mennyire ítélik el ha amerikai érdekből lett háborús bűnös. Persze a tévében ejnye-bejnye, irány a dutyi. Aztán szépen titkon szabadon engedik magas nyugdíjjal.
    Eleget offoltam.

    Amúgy az a 497 millió € nem is nagy összeg. A májkrémszoft (by PAStheLoD) a világ egyik legnagyobb bevételével rendelkező vállalata. Az EU versenyjoga alapján egy vállalatra maximum az előző évi bevételének 10%-át elérő összegű bírságot lehet kíróni. Én nem gondolom hogy ez a 497milla elérné a 10%-ot. Nos, ha az EU-s vállalatokkal szemben ezeket a szabályokat szigorúan betartatják, akkor pont az M$ legyen kivétel alóla???

    Másrészt igen korrekt lépés volt a bizottság részéről, hogy a jogerős döntésig felfüggesztette a korábbi határozatát. Ebből is látszik, hogy nem egy megfontolatlan vagy légből kapott dolog ez a határozat. Mert ha az lett volna, akkor nem függeszti fel, hanem végrehajtatja és ezzel is némileg befolyásolná a bíróságot.
    A határozat annak az eredménye, hogy az M$-el folytatott érdekegyeztetések sikertelenek voltak az májkrémszoft makacssága miatt. Billi boy azt hitte, hogy itt is mindent erőből el tud intézni mint otthon. Csak itt az EU-ban nem mindig annak van igaza, akinek vastagabb a pénztárcája. Legalábbis a Közösségi szinten nem. Hát belebukott.