Nekem csak az jut az eszembe, hogy a SONY a PS2-ről is milyen információkat szivárogtatot ki félhivatalosan (csak egy modul lesz ps1-hez, stb). Erre a SEGA verte a mellét ls megkezdte a Dreamcast nagyüzemi termelését (gyár, alkatrészek, beszállítók, iszonyat pénz), mire a Sony rá fél évre (már nem emléxem pontosan), kihozta a mostani konfigot. :) Bár látszik a kapkodás a GPU rész körül, de szerintem ezt most simán eljátsszák az Microsofttal is.
Személy szerint a Cell technológia távlatokba mutatóbb dolog, mert egy három magos procit ugyanúgy nem használnak majd ki a fejlesztők, mint a PS2-ben a VU2-t. Lehet, hogy kijönnek olyan fejlesztői környezetek, amik képesek majd ilyen optimalizációra, de (ha jól tudom) a Cell önállóan ossza el a magok között az utasításokat, a terhelés függvényében.
A Cell teljesítményéből meg jobban kinézek egy Raytracing grafikát, mint egy PPC-ből...
A PS2 szar minőségéről, szervizekben heygekben álló gépekről meg hagyjuk az Urban legend-eket. :) Most az X nem megy a kereskedőknél, ezért azt favorizálják. Mikor a Dreamcast állt a raktárokban, akkor is ugyanígy ment a PS2 fikázás, érdekes módon ugyanaz a kereskedő 2 hónap múlva már csillogó szemekkel ecsetelte a gép képességeit és a játékokat. :))))