![]() |
| Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
| Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| | SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
A második rész meg sem közelíti az Origins színvonalát, ami egyrészt betudható annak, hogy minössze néhány hónap alatt megtervezték, megcsinálták, kiadták.
Azt nem tudom felmérni, hogy valóban a játékosok részéről van igény a lebutított, konzolos játékrenszerre, vagy a kiadók egyszerűen ezzel etetik a tömeget.
Üzleti szempontból érthető volt, hogy gyorsan kijöttek a második résszel, de sem történetben, sem játékmenteben nem tudták, s talán nem is akarták az Origins színvonalát elérni.
Origins:
Vannak aprócska kapcsok a főhős eredetéhez.
Néhány NPC az eredettörténetből ismert bizonyos karakterek előtt, míg a többieknek csak egy figura.
Törpe nemesnek a Denerim főterén óbégató kereskedővel van közös múltja, de ami igazán tetszett, pedig apróság, Leske-törpe kotorék, és a városi elf viszonyulása Howe egyik rabjához.
Törpe kotorékkal játszva Leske nem lesz a rács mögött, picit módosul a történet, a másik eset meg azért érdekes, mert városi elf hősünk ismeri a rabot - vajon szabadon is engedi?
Mágusoknak Jowannal a vérmágussal van közös múltja, a human nemes - Howe arl viszony sem ismert mások előtt.
A csapat tagjainak megvan a saját véleményük, amit bizonyos szintig a főhős viselkedése is formál, alakít, de egymással is kommunikálnak, s talán ebben lett igazán egyedülálló a DAO.
Többször végigjátszva a játékot, teljesen más viszony alakulhat ki a főhős és a csapattag, vagy csapattag-csapattag között.
Bizonyos párbeszédhelyzetekben is vannak variációk, attól függően, hogy kik vannak ott a főhős mellett, s azokkal milyen a viszonya (pl az első találkozás Isabellával a denerimi kocsmában - ebből lehet gruppen party, kettesben töltött pásztoróra, de az is lehet, hogy legjobb igyekezeted ellenére csak kártyacsata lesz)
Poénkodásban nálam Oghren volt a prímás, egyik végigjátszásomban Orzammarban kezdtem a szervezkedést, hogy az iszákos törp több időt töltsön a csapatban (az Enyészetben cifrán káromkodott két hányás közben, nem értette, hogy kerülhetett olyan helyre, ami a törpéknél nem is létezik)
Oghren Wynne-t kedveli, pláne miután kiderül, a mágus is szereti a sört, Morrigannal viszont civakodnak
- Nekem nem tudsz ártani te boszorkány!
- Miért nem?
- Immunis vagyok a mágiádra!
- Szóval azt állítod, hogy téged nem lehet tökön rúgni?