18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Calver
    minden játék maxon szokta pörgetni a procit, max azért látod 50%-nak másnál, mert csak az egyik magot nyúzza.
  • pjboy091
    Sziasztok!

Volna egy kis problémám a Dragon Age:origins nevű játékkal:

Amint belépek, már a menüben 100%-on pörög a processzor. Egyedül ennél a játéknál tapasztaltam ezt. Szerintetek mi lehet a gond? Más is tapasztalta?
    Gépem paraméterei:

Asus notebook, geforce 310M 512 videokártya
    Pentium dual core t4400 2.20 GHZ proci
    4GB Ram
  • Calver
    ha másért nem, a bónusz stat pontokért igen. kismágusoknak annyira nem jók specializációi, főleg az áldást osztogató kiadásnak - blood mage-ből is a +stat a legjobb, arcane warrior-nál meg egy pont elköltésével használhatsz harcos cuccokat, amik között van 1-2 jó klasszikus varázslónak is, pl a +50 staminat adó bakancs.
  • genndy
    Szerintem nem. Vérmágus a saját csapattársak életerejét szívja, holott inkább támogatásra hasznos (gyógyító vagy támadó). Ha a csatákban akarsz ütős leni, akkor maradj az eddigi támadómágus vonalnál.
    Viszont ha szerepjátszani akarsz, akkor Morrigan profiljába belefér ennyi 'gonoszkodás', tehát lehet akár vérmágus is.
  • Sheltem
    Lehet buta kérdés, de érdemes blood mageé specializálódni Morrigannal ? Eddig tűz/jégmágjára mentem.

Előre is köszi.
  • Sith
    Azért szerintem elég elkeserítő amikor a 26 küldetésben ugyan abban a 3 instant helyszínen mászkálsz. (max más oldalról mész be vagy ép le van zárva 2 ajtó)
    Ami számomra érthetetlen hogy mondjuk egy raktár/barlang/úrálomás összedobása, ha már megvannak az elemek nem olyan nagy munka.Mondjuk hogy ez nem kicsit igénytelen húzás szerintem.

• Anonymusx
    Az acrobata rouget nem is figyeltem még, a dungeonok nem zavaróak, mivel hamar lehet végezni velük szerencsére. A buzulás viszont tényleg szar, de azt már sajnos minden Bioware játékba beleteszik.
  • SötétBarom
    Én Morrigant imádtam :DDD Kedvencem. Alistairen hülyére röhögtem magam. A buzi elfet, meg Lelianát utáltam a legjobban.
  • Calver
    [megrakja a tüzet]

szereplők tényleg jobbak, már csak az alapján, h DAO tele volt pöcsfejekkel
    mármint... darkspawn DLC fénypontja volt az, amikor végre beleverhettem a kotnyeles vén picsa orrát valami olyanba, amibe sokkal hamarabb kellett volna (értsd: balta), vagy kinyírhattam a másik rinyapinát, aki kb Jar Jar Binks fantasy megfelelője volt - Alistair-re gondolok ofc. Morrigan egy magát pragmatikusnak tartó, valójában hihetetlenül gonosz és ostoba (és hisztis!) karakter volt (azért megdugta főkarakterem), Leliana-val kapcsolatban a legjobb dolog a hisztije volt ha vicceskedtél a hamvakkal, de a többiek is... bah. kb Sten meg Shale volt a két vállalható karakter az egész csapatban.

jó játéknak tartom DAO-t, de esküszöm, egy másik Bioware játékban sincsenek ennél nagyobb idióták mint itt - pedig azért ott van BG2-ben Jaheira (és Anomen. és Korgan. és Minsc), vagy első részben Ajantis és (ismételten) a két pöcsfej harper...

mondjuk jó, ennél nem nehéz jobb szereplőket összerakni, de második részben Varric és Merrill elképesztően szórakoztató figurák voltak, és biza a többiekkel sem volt gond... kivéve Sebastian. mai napig legnagyobb gondom második résszel, h nem lehetett azt a férget sehol kibelezni

[apro]a linkek mind tvtropesra vezetnek, bár alighanem ez a figyelmeztetés kicsit későn jön, és valaki már eltűnt azon az oldalon pár órára, de hát... ez van.
  • Although
    Gondolom a mindenféle racionalitást nélkülöző acrobata rouge is tetszik :) Meg a másolt dungeonok meg a buzulás meg minden ugye? :)
  • SötétBarom
    Trolololol. :D
  • wedge31
    Flame on?
  • genndy
  • Anonymusx
    Nekem a második rész sokkal jobban tetszik mint az egy, a szereplők jobban ki vannak dolgozva, és a küldik is mennyivel érdekesebbek, végre nem egy mentsd meg a világot féle sablon történetről szól, mint az első rész.
    Na meg végre nem kell órákat eltölteni harcokkal, és nem kell olyan sokat unalmas barlangokban lenni,a harcok is pörgősebbek.
  • Sheltem
    Nagyon szépen köszi! Tökéletesen működik.
  • genndy
    Játékon belül nem tudod beállítani, viszont van rá mod: FtG UI Mod
    a .dazip-et csomagold ki valahová, a daupdater-rel tudod telepíteni. A játékban majd felugrik az ablaka, itt tudod beállítgatni a dolgokat, többek között az alsó feliratot is. Van hozzá readme meg pdf manual is, érdemes végigböngészni, mert sokat javíthat az UI-n.
  • Sheltem
    Sziasztok!

Collector kiadásom van és magyar felirattal játszok, a kérdésem az, hogy hogyan tudom beállítani, hogy a felirat ne a képernyő tetején, hanem az alján legyen? Sehol nem találtam ilyen beállítást.
    Előre is köszi
  • gerey
    Igen megemlítik, Hawke anyja, Cullen meg még páran.
  • Lacoka12
    és ha egy mágus mentést importálok lesz valami?mint ha egy pagony elfnél hogy meril emliti van ilyen a mágusnál is hogy valaki fel hozza a nevét?
  • gerey
    Igen, az első rész ember mágusa Amell, ahogyan a Hawke anyja is. Ha jól emlékszem a mágus warden anyja és Hawke anyja unokatestvérek.
  • Lacoka12
    Az lenne a kérdésem hogy a a dao1 ha mágusal vagyunk van valami köze a második rész történetéhez?Azért kérdezem mert párszor szemet szúrt a dao1 mágus csinálásnál ez a név Amell
  • gerey
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Igaz, igaz összekevertem, a férfi city elfnél van, hogy életben maradhat.
  • Fantusz
    Nem tudom az okokat, a második rész sok szempontból nem tetszett nekem sem.
    Nem kritizálom a játékot, csak véleményt formálok róla, s óhatatlanul az Originshez hasonlítva azt kell mondanom, sok területen visszalépés volt már az Awakening is, bár az csak egy kiegésztő volt, a Dragon Age 2 is inkább az Eszmélésre hajaz.
    Az Origins megjelenése nagyon sokat (éveket) csúszott, s mire kijött már picit elavultnak is mondták a kritikusok, ennek ellenére kategóriájában az év játéka lett világszerte, érthető, hogy a kiadó ezt a sikert szerette volna meglovagolni, nagyon rövid idő alatt kiadták az Awakening kiegészítő lemezt, és a Dragon Age 2-t.
    A második részben megszépültek az Originsből, Awakeningből már ismert arcok (Isabella, Merill, Anders, Leliana, Zevran), amivel nincs is gondom, bár picit rájuk csodálkoztam, néhelyiket aracról nem is lehetne felismerni, Zevranról még a tetoválásokat is lemosták.
    Az viszont nagyon nem tetszett, ahogy a kúnáriakkal bántak a grafikusok: a humanoid félóriásokból szarvat viselő démonok lettek.
    A játék sokkal inkább hasonlít a Mass Effect 2-re, mint az Originsre, egyszerűsödött az irányítás, de ennél is fontosabb, megszűnt a lehetőség a csapattársakkal csevegni, egymással sem kommunikálnak túl sokat, sokkal kisebb a hősünk befolyása a többiek fölött, a játék végére sem változnak semmit, Merill marad démon rajongó, Fenris mágus gyűlölő, talán Anders, aki meglepetést hozott a történetben (bár nálam negatív irányban).
    Az sem mellékes, hogy teljesen más történetet vártunk, mint amit kaptunk, az Origins játékosok többsége a "Morrigan-saga" folytatását várta, várja, s helyette egy mellékszálnak mondható történetet kapott, ami azért illeszkedhet a mesébe.
    A lényeg, hogy az Origins 5-6 végigjátszásával szemben, a második részben 1-2 végigjátszás van benne, s szerintem időzavarba is kerülehettek a készítés során, mert igen kurtán-furcsán lesz vége a játéknak (tulajdonképpen mikor igazán érdekessé válik a story, vége is a játéknak)
  • Although
    Nem lehet elmenni amellett hogy ez 5 évig készült. Nem hiszem a mai játék gyártó iparban még egyszer ez megtörténjen. Rohanó világban élünk ahol az embereknek nincs türelme kivárni ennyi időt. Nekem maradandó a várakozás minden info morzsa amit kaptunk tudtuk ez egyedi lesz, minden szempontból. Tény a Bioware az egyetlen cég talán amelyik ennyit időt ölt játékok készítésbe. Mindez már a múlt, az EA gondoskodni fog róla hogy ez ne történjen meg még egyszer. Az swtor 7 év az DA:O 5 év. És ezek maradandó dolgok :) Nem védem a kettőt mert elszomorító az irány de a story nagyon jó. Ennyi idő, csak erre volt elég. Talán egyedül az idióta karakter animációk védhetetlenek. Nagyon debil lett az össze- vissza röpködő rouge pl. De a bioware még mindig minőség. Ha már csak a futószalagon készülő játék szintjén is.
  • NiGhTM4R3
    Ha már szóba hoztam a 2. részt, szerinted hogy lehetett az, hogy kihagyták a Kúnárikat játszható karakterként?
    Mármint, hogy központi szerepet játszottak a történetben és még sem lehetett társad, pedig volt egy küldetés amikor egy elég nagy Kúnárit kísértél, akárhogy próbáltam nem akart beállni hozzám.

Pedig milyen durva kinézetet adtak már nekik, nekem nagyon bejött. Meg mondjuk én a góleme(ke)t is hiányoltam :/
  • Fantusz
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Városi elf eredet története az esküvője napján indul, s tragédiéba torkollik. Howe börtönében majd ismét összefut az emberrel, aki a társa haláláért okolható, aki miatt el kellett hagyni a Zárványt. City elf gray warden özvegy
  • gerey
    Ja, city elfnek meg van férje (a nőnek).

Épp most futottam össze a bloodmage/arcane warriorommal Jowannal. Először még engem hibáztatott amiért szóltam a First echanternak, de a beszélgetés végére mindennek ő volt az okozója.
  • Plata
    Törpe nemesnek gyereke is lehet.Feltéve ha pasi,és az eredet történetben felszedi a két csajt az utcán.
  • Fantusz
    A második rész meg sem közelíti az Origins színvonalát, ami egyrészt betudható annak, hogy minössze néhány hónap alatt megtervezték, megcsinálták, kiadták.
    Azt nem tudom felmérni, hogy valóban a játékosok részéről van igény a lebutított, konzolos játékrenszerre, vagy a kiadók egyszerűen ezzel etetik a tömeget.
    Üzleti szempontból érthető volt, hogy gyorsan kijöttek a második résszel, de sem történetben, sem játékmenteben nem tudták, s talán nem is akarták az Origins színvonalát elérni.

Origins:
    Vannak aprócska kapcsok a főhős eredetéhez.
    Néhány NPC az eredettörténetből ismert bizonyos karakterek előtt, míg a többieknek csak egy figura.
    Törpe nemesnek a Denerim főterén óbégató kereskedővel van közös múltja, de ami igazán tetszett, pedig apróság, Leske-törpe kotorék, és a városi elf viszonyulása Howe egyik rabjához.
    Törpe kotorékkal játszva Leske nem lesz a rács mögött, picit módosul a történet, a másik eset meg azért érdekes, mert városi elf hősünk ismeri a rabot - vajon szabadon is engedi?
    Mágusoknak Jowannal a vérmágussal van közös múltja, a human nemes - Howe arl viszony sem ismert mások előtt.

A csapat tagjainak megvan a saját véleményük, amit bizonyos szintig a főhős viselkedése is formál, alakít, de egymással is kommunikálnak, s talán ebben lett igazán egyedülálló a DAO.
    Többször végigjátszva a játékot, teljesen más viszony alakulhat ki a főhős és a csapattag, vagy csapattag-csapattag között.
    Bizonyos párbeszédhelyzetekben is vannak variációk, attól függően, hogy kik vannak ott a főhős mellett, s azokkal milyen a viszonya (pl az első találkozás Isabellával a denerimi kocsmában - ebből lehet gruppen party, kettesben töltött pásztoróra, de az is lehet, hogy legjobb igyekezeted ellenére csak kártyacsata lesz)

Poénkodásban nálam Oghren volt a prímás, egyik végigjátszásomban Orzammarban kezdtem a szervezkedést, hogy az iszákos törp több időt töltsön a csapatban (az Enyészetben cifrán káromkodott két hányás közben, nem értette, hogy kerülhetett olyan helyre, ami a törpéknél nem is létezik)
    Oghren Wynne-t kedveli, pláne miután kiderül, a mágus is szereti a sört, Morrigannal viszont civakodnak
    - Nekem nem tudsz ártani te boszorkány!
    - Miért nem?
    - Immunis vagyok a mágiádra!
    - Szóval azt állítod, hogy téged nem lehet tökön rúgni?
  • NiGhTM4R3
    Ez a játék még sokadik végigjátszásra is tud újat mutatni, meg a poénokon is tudok még nevetni

Zevran, a bérgyilkos: 'mikor születtem anyám belehalt a szülésbe, mondhatjuk, hogy ő volt az első áldozatom'
    De beteg :D

Pala szinte összes beszólása, Oghren is jó arc. Érdekes, a 2. részben egyik karakter sem fogott meg igazán :/
  • kronosz1990
    Ami durva,hogy ez a teljesítményen nem mindíg látszik meg:) sőt....
    persze a gépnek nem egészséges
  • Chipii
    Ha megnyitod a task manger teljesítmény fülét, ott magonként látod a kihasználtságot, ha mindegyiket tolja, akkor használja - feltételezve, hogy nem fut pl videó tömörítés mellette:D De ha 100%-ot ír, akkor biztos, hogy minden magot maxra hajt.
  • kronosz1990
    a A furcsa nem ez,hanem hogy nem tudom megnézni sem,hogy valóban használja e ugyanis a progi(rendszergazdaként) nem engedi megnyitni az affinitást:)
    .............a proci meg megy 100% on ....holott nem kellene elvben
  • Chipii
    Márpedig a Dragon Age Origins az pont, hogy kihasználja még a 4-magos procikat is, nem kellene hozzá állítani semmit.
  • totya4
    Ha egy programot nem úgy írnak meg, hogy több magot tudjon használni, akkor semmilyen külső programmal nem tudod rávarázsolni. Többmagos rendszerek korában ennyire alap dolgokat tudni kellene.
  • kronosz1990
    Sziasztok nekem az ultimate van meg de nem tudok affinitást állítani így nem használja a magokat....
    rendszergazdaként vagyok más proginál lehet de itt nem....
    szerintetek miért?találkoztatok ezzel?
  • Fantusz
    Legjobb páncél, amit Wade mester csinál neked, feltéve, ha az első darabokért nem sajnálod tőle az aranyat.
    Könnyű, közepes, vagy nehéz vértet kérhetsz tőle a harmadik szetben, s annál jobb páncél nincs a játékban (persze modokkal lehet)

Wynne-t nem szabad alábecsülni, harcosok mögött az egyik leghasznosabb karakter lehet.
    Kétkezes fegyverrel hadonászók megtáltosodnak, ha Wynne egyik fenttartott képessége (sietség) aktív - minden csapattagnak +25% támadási sebesség.
    Az sem árt, ha az ügyesség 20 körüli egy ilyen harcosnak is - bár nem szükséges a képességek felvételéhez, de lényegesen kevesebbet üt mellé.

Dulaos harcos a legpörgősebb, de nála eléggé meg kell osztani a pontokat az erő és az ügyesség között, és nem lesz olyan képzettsége, ami a ledöntlés, kábítás ellen hatásos (valamit-valamiért)

A meteorit a "kamarás erőd" DLC-hez köthető, ha fönt van a kiegészítő, random a kő leesése, a kard elkészítéséhez értelemszerűen előbb ki kell taklarítani az erődöt.
  • NiGhTM4R3
    Volt kétkezes harcosom de ott olyan lassúnak tűnt a harc, meg két kardba több rúnát tudok rakni, szóval azt szeretem ha két fegyverrel harcolok!
    (Erről jut eszembe, nem emlékszem már, a játékban mikor csapódik be a meteorit ami után elég erős kardot tudok kovácsoltatni?)

Most nézem ezt a Vanguard plate armor set-et, ha felénél vagyok a Dragon Age küldetésekkel és akkor csinálom meg ezt a további életutat akkor utána megkapom a szettet a fél végigjátszásomhoz?
  • gerey
    Milyen harcost szeretnél? Kard+pajzsos tankot, kétkezes fegyverrel operálót, esetleg dual wield-eset?
  • NiGhTM4R3
    Szerintetek harcos (tank) karakternek melyik páncélszett a legjobb?

+sebzésre talán a Legion of the Dead Armor Set tűnik a legjobbnak, egyébként meg Wade's Superior Dragonbone Plate Armor Set tűnik még ideálisnak

http://dragonage.wikia.com/wiki/Item_sets_(Origins) - itt nézelődök, ti mit használtok?