Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A pályák viszont egyeltalán nem tetszettek, szûk, egyszerû, sematikus csatornákban bóklászni, s oda rendszeresen visszatérni... gyengébb, mint az Originsban.
Meggyõzni senkit nem akarok az "igazamról", teljesen szubjektív, ki, mit tart fontosnak, csak elmondtam, a véleményemet.
Az Origins sok végigjátszási lehetõségével szemben a második részben kettõnél több lehetõséget nem látok, és nem tetszik a konzolosítás sem.
Tetszett, hogy nem egy világmegmentõt kezdünk nevelgetni, a hõsünk csak egyszerûen (túl)élni akar.
Meséli a törpe a történetet, és fogalmunk sincs arról, mi is lesz a küldetésünk benne (az Originsban már a kezdetektõl nyílvánvaló volt, hogy a Vezérdémont kell eltakarítani)
Az elsõ részben a csapattagok is emberibb tulajdonságokat kaptak, jobban "idomultak" a fõhõshöz, ugyanakkor a számukra fontos kérdésekben nem nagyon engedtek.
A második rész története éveket ölel át, s néhány csapattagunk szinte semmit nem változik (Fenris)
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
Én játszom az asztali, dobókockás DAO rpg-vel is. Egy paraszt kb 1 aranyat keres évente, sõt, tán kevesebbet is.
Zavard össze a Világot: mosolyogj hétf?n! i7-4770, 16GB Kingston HyperX Blu 1600MHz DDR3, Gigabyte R9 280X Windforce, XFX core-edition 650, Microsoft SideWinder X4, Logitech G700
ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan
ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan
Összességében persze az is lehet jelzés értékû, ha megnézed itt az sg-n mennyire pörög a Dragon Age2 topic.
Véleményem szerint a második rész erõssége maga a történet, gyengéje pedig a konzolos megoldás, illetve az "idõ pénz" szemléletbõl adódó hibák (leegyszerûsített, gyenge grafikával készült, szûk pályák, ahová többször is vissza kell menni.)
Ötletes jó megoldásnak tartom, hogy ismerõsök bukkanak fel, akik az Originsben csak epizódszereoet kaptak (Izabella, Merill), vagy az Awakeningbõl ismerhetjük (Andrevs), illetve ott epizódszerepet kapnak az Origins-csapat tagok.
Ami viszont zavart, hogy miért kellett elcseszni az összhangot a grafikával.
Leginkább a kúnáriak átrajzolása bosszantott, az Originsben rideg, humanoid félóriások, titokzatos, érdekes kultúrával, ott meg leginkább démonokra hasonlítanak, hatalmas szarvakkal a fejükön.
Az már csak apróság, hogy a többieket is átkozmetikázták, talán még Andrevs, aki hasonlit magára, Izabella, Merill plaszikai sebésznél járt, Zevran tetoválásait lemosták.
(azt meg nem tudtam eldönteni, hogy Izabella állán szemölcs nõtt, vagy piercinget visel)

"The trees move. Do you not see it?"
Csak a kiegészítõt nem tudom megvenni, legalább is 5000Ft-ot nem fogok adni egy szimpla kiegészítõért.
A használati tárgyak közül pedig csak az igazán fontos, egyedi darabokra szabad költeni, arra nem lesz keret, hogy minden kacatot összevásároljunk, de nem is szükséges.
A játék kezdeti szakaszában még nincs minden cucc a kereskedõknél, érdemes figyelni a változásokat, de ami egyszer megjelenik, más nem fogja elõlünk felvásárolni.
Régen játszottam már a DAO-val, de úgy emlékszem, hogy páncélok közül csak a Gázkabát (könnyûpáncél), és a Kaszásgúnya (mágusköpeny) érdemel említést.
Wade mester kisérleti darabjait rá lehet adni szerencsevadászokra, fõkarakternek (ha nem csuhás mágus), marad a remekmûve, plusz lootból lesznek még használható szetek - lehet válogatni.
Fegyverekbõl már több érdemleges darab van a kereskedõknél, de a DLC-k is adnak olyan cuccokat, amelyek jobbak a kereskedõk cókmókjainál (Csillagagyar, Csigányzúzó, Tél lehellete, stb).
Rúnák közül a nagymesteri rúnákat érdemes megvásárolni, a többi felejtõs.
Elegendõ aranyat lehet szerezni a játékban, nem kell gyûjtögetni a fölösleges dolgokat, el kell adni minden páncélt, fegyvert, amit nem használ senki, fölösleges a ládába gyûjtögetni a sok lomot.
Egyetlen hely van, ahol jelentõs mennyiségû aranynak kell csörgedezni a zsebben: Orzammar, Porváros - a lírium üzlet (ezért sem szabad a játék elején fölöslegesen költekezni, s Wade mestertõl se sajnáljuk a 10 aranyat.)
Ha jól emlékszem az AD&D könyv azt írta, hogy 100 arany, az egy földmûves éves jövedelme.
Úgytudom az össz plussz tulajdonság pontot is meglehet szerezni.De TP.-t is?
Kössz a választ elõre is😊.
A másik dolog meg az, hogy szerinted mi értelme van órákon keresztül ezzel veszõdni, mi a fenének kell 5000 arany?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
potent lyrium potit 98 ezüstért ki lehet hozni: denerim kocsmában szoktam venni üveget, meg a két komponenst, a mágustoronyban meg a lyriumot. Eladni 1.25-ért lehet (27 ezüst nyereség), de ha törpe nemes vagy, akkor Gorin dupla annyit fizet mindenért (1.50 arany nyereség/poti). Százasával kell venni a kompikat, aztán kattkattkatt😊"
Na mármost ezt leteszteltem,de ez hülyeség,hacsak nem más kereskedõ többet nem ad érte.Mert igaz,hogy a nagy lírium poti ÉRTÉKE 2 arany,de ez még nem azt jelenti,hogy ennyiért is tudjuk eladni.Összeadtam szoroztam és a komponensei összesen 1a,39e,70r mig az eladása 50 e.
Ki sem próbáltam a fent említett akciót, de itt is elég sokszor ajánlották már.
A lírium bizniszbõl elég szép összeget ki lehet hozni magas meggyõzéssel, Mélyutakon pedig elég sok törpe cókmókot lehet találni, amelyeket jó áron lehet eladni.
A DAO nem arról szól, hogy a játék utolsó harmadában milliomos legyél-
Ki kell taktikázni, melyik cuccra érdemes költeni, s azt meg tudod venni, nem kell többszáz arannyal a zsebben kalandozni.
Harcosnak, szerencsevadásznak nincs jobb páncélszet, mint a Wade mester harmadik sárkánypáncélja (10 arany az elsõért), ha fönt vannak a DLC-k, azokból is sok prémium cucc jön.
Köpenyes mágusnak a kaszásgúnya és a lord magiszteri bot mondjuk nem rossz, illetve kaszttól függetlenül van néhány hasznos ékszer, képességnövelõ könyv, nagymesteri rúna.
konkrétan cuccgyártással ha akarsz végtelen mennyiségû pénzre tehetsz szert (ne akarj).
de az a küldetés adja a legtöbb aranyat a játékban, amellett szinte minden más... eltörpül.
Pénzkereséssel kapcsolatban milyen tanácsokat tudtok adni?Egy nagy összegrõl tudok a lírium csempészetrõl a törpe és a mágus közt.De van más módszer is sok összeg kereséséhez?
Jogos, amit mondasz. A legnagyobb problémám nem is a mellékszálak, hanem az a bré, amit 2 marokra fogtam sajnos. Történt ugyanis, hogy épp kiszabadítani mentem a királynõt. Aleister (Ez kicsit vicces. Így hívják a fõ karakterem, mert más fórumokon ez a régi nockem, és nem tudtam, hogy hasonló nevû allym lesz. ), Alistair, Morrigan, Wynne volt a csapatban. Random encounter megjelent Zevran régi cimborája, így Zevrant a tank Alistair helyett választottam be. Úgy alakultak a dolgok, hogy az exbérgyilkos nem vett részt a harcban, ez azért ciki, mert a gyõzelem nélkül automatikusan ment tovább a szál a Howie rezidenciába, amit 3 karakterrel kellett végigzúznom, full inventoryval. 😊
A mellékszálak miatt egyedül Morrigan-Flemmeth szál érdekel még. Azt szeretném megcsinálni.
Még egy kérdésem lenne. Ha a vérfarkiknak segítettem volna, akkor a szövetségesek ládáinál egy vérfarkas alldogált volna feltehetõen. Neki milyen cumót lehet adni?
Kötelezve nincs a játékos, de szerintem a melléküldetéseket ajánlott megcsinálni még az országgyûlés összehívása elõtt.
Lineáris lesz a játék, ha az országgyûlés után visszatérsz Redliffe-be, ez fõleg akkor lehet fontos, ha az Awakeningbe szeretnéd importálni a karakteredet (inventoryval megy, a ládában lévõ cuccok elvesznek, így bizony egy elég hülye helyzet lehet: minden fölös holmit eladni, s az értékeket vinni a csatába, a kiegben fõleg aranyra lesz szükség a játék elején)
Miután összehívtam Denerimben az Országgyûlést, megindultam kiszabadítani a királylányt, elkapták a fõhõst, majd kiszabadítottam, ugye nem lesz ugyanilyen lineáris a játék?!
Van még egy csomó mellékküldetésem, nem akarom õket hagyni,
2. beállítások
3. grafika
4. Nyelv, szinkron nyelv angolra
5. Dragon Age Vérvonalak fül / Beállítások mentése
6. Fájl / Kilépés
7. Játék indítása
Egyébként ez az a kieg, ahol Shale-t a gõlemet lehet felszedni, nem? Mert ez nekem is megvan, és tökéletesen mûködik vele a magyarítás.
Megnéztem a konfigurációs ablakban de azzal nem mentem elõrébb,ua. írja.Gondolom az egész játék angolra vitelére gondol,de azt meg nem tudom hol keressem,hogy beállithassam.Mert gondolom,hiába magyar verzióként vettem meg az angolnak is simán benne kell,hogy legyen.
2 legördülõ menübõl lehet a feliratok és a szinkron nyelvét változtatni. Itt csak azok jelennek meg értelemszerûen, amik telepítve vannak.
Nem lehet, hogy átállítás után nem mented el?
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de egyesek bántóan visszaélnek ezzel a lehet?séggel.
Tovább Orzammarban x óra játék után belassul a progi. Nem futásában, hanem a helységváltás alatt a betöltés lesz nagyon csiga. Ki/be kell lépnem a játékba, hogy normális legyen.
Érdekes módon még is azzal vannak tele a magyar és a külföldi fórumok, hogy létezik ez a kilépés hiba. S bár konkrétan senki nem írja le, de mivel mindnek Windows 7 64 bit van, ezért nagyon valószínû, hogy ez létezõ hiba.
Kezdek egy pöttyet mérges lenni, remélem valakinek van egy életmentõ ötlete.
Gondoltam nosztalgiázom egy kicsit, végig akartam vinni a játékot újra egy mágus karakterrel, el is vittem az országgyûlésig, 40 óra van benne, úgy, hogy a legtöbb párbeszédet elnyomkodtam és nem tettem fel semmilyen dlc-t. Aztán nem tudtam leverni a kedvenc hadvezérünket, ezért indítottam egy új játékot törpével, mondván annyira antipatikus egy népség, hogy még soha nem kezdtem velük. Ettõl a pillanattól fogva a mágusos mentéseim nem mûködnek, bármelyiket töltöm be, az elsõ cselekvésnél (párbeszéd kezdeményezés, csapatválasztás, területválasztás stb..) kidob a játék a szokásos "dragon age vérvonalak mûködése leállt" szöveggel.
Ilyenkor mit tudok csinálni?
Win7 64bit. Amíg csak a mágus karakterrel játszottam, addig semmi probléma nem volt a játékkal.
CSAK a Fradi
A végigjátszás után sokminden megvilágosodik, de legalább annyi homály marad a banyóca körül, aki egy igazi kaotikus személyiség, nem lehet rá azt mondani, nem tudja mit is akar(t), de az érzelmekkel nem igazán tud mit kezdeni.
Próbáltad már a szerelmes Morrigant beinvitálni a sátorba?
Cifra dolgokat lehet kihozni a játékban romantikázásokból, s nekem úgy tûnt, hogy a kaland vége felé a karakterek hajlamosak becsavarodni, nem sikerült rendesen összehangolni a sok irányból jövõ információkat.
A Leliana-Morrigan rivalizálással nincs gond, de volt olyan, amikor Alistair teljesen meghülyült, végig hanyagoltam, s mikor közöltem vele, hogy õ lesz a király, kétségbeesésében szerelmes lett.