VoltAmpertől MegaWattig
  • MiSA
    Sziasztok!

2004.09.21 Végre egy élő topic az UPS-ekről.
    Eddig egy Fiskars PowerRite Plus 250-est használtam, egy éve volt akkucserés, megint nem bírja a kiképzést. Most sikerült szereznem egy APC Back CS 350EI-t, vettem is hozzá egy új akksit (most töltődik).

Két kérdésem lenne: Egyik hogy akkucsere után kell-e valamit csinálni vele, egyszer kisütni utána tölteni? A készülék hátán van egy RESET gomb, azt szorgalmasan nyomogattam.

Másik hogy hogyan kell karbantartani egy UPS-t. Ki kell-e sütni néha? Ebből is ki lehet olyan sok adatot olvasni mint a Fortress-ből? XP csak a töltöttséget és a firmware verzióját.
    Ha feltöltött rendesen, letesztelem mit bír…

2004.09.22 Tegnap nem tudtam írni, friss regisztráció miatt.
    Kipróbáltam ~ 5 percet bírt, kicsit érdekes mert 5 perc után még 66%-on volt az akku (Win szerint) és ekkor Overload elkezdett világítani és kikapcsolt minden. A szoftver nem jól becsüli a szintet vagy a mi lehet?
    Aktív PFC-s tápokról olvastam hogy (ugyan jó drágák) de optimalizálják a fogyasztást, nem csak a szinusz tetejéről veszik a terhelést hanem kicsit okos elektronika segít. Mivel zizegett a gépben lévő tápom is battery mode-ban, lehet hogy azzal lenne a baj? (350-es passzív PFC-s)