282
VoltAmpertől MegaWattig
  • Lteebee
    Ha kritikus érték alá esik az UPS akkufeszültsége, lekapcsolja a kimenetét, nehogy mélykisülésbe menjen a telep, mert onnan nem lehet visszatölteni.

Majd ha újra van hálózati 230, visszakapcsol.

Hát ezt jelenti.
  • Imremagdi
    ezt én is igy gondolom, akkor viszont mit jelent ez a SZÖVEG A TERMÉK ADATLAPJÁN? : "Automatikus újraindítás az UPS leállása után"

majd ha visszairnak az apc-től akkot kiderül
  • DonnieBrasco
    Az UPS nem veszi el az áramot egyáltalán. Pont azért állítja le a gépet (rendes shutdown-nal) amíg még tud áramot adni, hogy az áram megszakadását elkerülje.

DB
  • Punker
    ezért kell az USB kábel + a driver, hogy tudjon jelet küldeni neki.
  • Imremagdi
    iertam az apc-nek, de még nem válaszoltak, gondolom majd hétfön

közbe kicsit végiggondoltam a dolgot, és nem értem ezt az ujrainditást ! szóval az tiszta ha a gép kap áramot akkor bekapcsol, de mikor veszi el az ups az áramot ? nekem ne vegye el, mert akkor szabálytalanul áll le a linux-om(és a windows-om) vagy honnan tudja majd az ups-hogy épp most ált le a gép, nyugodtan elveheted az áramot ?
  • Imremagdi
    oksi , irok neki, de azért remélem van még valaki ebbe az országba akinek ilyen ups-e van, és ir nekem :)
  • DonnieBrasco
    Hi,

A BR800-asnál nem tudom, mit jelenthet a "csereakksi", szerintem félrefordítás (sajnos a honlap fordítása "központilag" történik, külföldről, ezért vannak benne marhaságok, de igyekszünk tisztítgatni.)
    Külső akksi sem lehet, mert az csak a BR1500-ashoz csatlakoztatható.. szóval nem tudom.

Az újraindítás meg kizárólag a rákötött PC vagy servertől függhet, hiszen gondolj bele: egy kikapcsolt PC/Server hogyan tudna kommunikálni akár USB, akár Soros porton át? :)) hiszen ki van kapcsolva! A régi ATX-es alaplapok tudtak olyat, hogy billentyűlenyomásra, egérmozgásra elindulnak, illetva akkor is, ha a betápon áramot kapnak. Na, áramot tud küldeni az UPS is.

A Smart-UPS család abban több a Back-eknék, hogy a kommunikációja kétirányú, tehát az UPS és PC közt mindkét irányba mehet az info. A Back családnál csak az UPS felől a PC felé mehet a parancs a PC leállítására, a PC nem tudja vezérelni a szünetmentest.

Ha bármilyen, ennél komolyabb technikai infora lenne szükség: [email protected]!

DB
  • Lteebee
    A BR800 szerintem még nem smart kommunikációt nyomat, úgyhogy szvsz az újraindítás azt takarja, hogy ha visszajön az áram, késleltetéssel újra kiadja a kimenetén a 230-at (amit az aksik merülésekor az áthidalási idő végéhez közeledve elvett).
    Ha olyan táp/alaplap van a gépben, ami erre ébred, akkor újra is indít.
  • Lteebee
    A csereakku valami hiba lehet.
    Megjegyzem, nem is lenne túl nagy ötlet, mert ups-ben akkor cserélsz akkut, ha megöregedett.
    A nem használt aksi gyorsabban öregszik => mire cserélnéd, a csere szarabb lenne.
  • Punkerwork
    LTB-t kérdezd ő az APC szakértő
  • Imremagdi
    más - a cégnek ahol dolgozom a következő ups akarom megvenni: APC BACK-UPS RS 800VA 230V

az apc honlapján a következőket irják:

-Elõtelepített akkumulátorok 1
    -Csereakkumulátorok száma 1

miaz hogy csereaksi ? adnak hozzá mégegy aksit ?

-Automatikus újraindítás az UPS leállása után - Ez mi takar? ha visszajön az áram akkor usb keresztül betudjakapcsolni a gépet ?
  • Imremagdi
    más - a cégnek ahol dolgozom a következő ups akarom megvenni: APC BACK-UPS RS 800VA 230V

-Automatikus újraindítás az UPS leállása után - Ez mi takar? ha visszajön az áram akkor usb keresztül betudjakapcsolni a gépet ?
  • Imremagdi
    hát ez szar ügy,
    -----------

• Imremagdi
    hát ez szar ügy,
    -----------

Elõtelepített akkumulátorok 1
    Csereakkumulátorok száma 1

• Lteebee
    Tudom, hogy rég volt, de megkockáztatom, hogy mégis hozzáfűzök.

Az APC úgy gondolja, hogy a low end kategóriába nem tesz batch-kezelő lehetőséget.
    Ilyen igény esetén fizess meg egy Smart-UPS-t.
  • Serpa
    értem.
    szóval jobb, ha rá van dugva.
  • Punker
    + megtudod nézzni mennyire van feltöltve meddig bírja tartani a gépet, persze csak akkor ha a driver-e fennt van.
  • Punker
    USB-re gondolsz? a szünetmentes lényege az hogy áramszünetnél ne álljon le a gép igaz? de az aksi se bírja a végtelenségig mielött lemerülne az USB-n ezt közli a géppel és az így le tud állni normálisan, így nincs adat vesztés (elméletileg)
  • Serpa
    és ha nem dugom be ?

nem működik.
  • Serpa
    megmosolyogni való ...

nem tudtam, naa.
    :)
  • Punkerwork
    USB-re :)
    azon keresztül kapcsolja le a gépet ha lemerül az aksi.....
  • Serpa
    USB kábelt hova lehet dugni ?
  • Punkerwork
    igen az APC a gyártó neve, a többi a tipus jelzés
  • Serpa
    1xű típusjelölés ?
  • Serpa
    szóval az APC a gyártó neve.
    de a többi ?
  • Punkerwork
    persze
  • Punkerwork
    link1

link2

ez van nekem
  • Serpa
    APC UPS ES 500

túlfeszültség ellen is véd ?
  • Punkerwork
    milyen rövidítésre gondolsz?
  • Serpa
    ez ide akarodzott jönni először.

akkor azt mondott ez jó lesz ?
    APC ES 500

rövíditések miket jelölnek ?
  • Punkerwork
    UP
  • Imremagdi
    az a baj hogy nem jöttem rá hogy hogy lehet ! Elég hülye az APC hogy nem lehet választani hogy mi történyem áraqmszünet esetében
  • Punkerwork
    én felraktam a gyári progiját az UPS-nek + rádugtam az USB-t, mást nem próbáltam :)
  • Imremagdi
    egy külsö programot, ami leállit egy épp futó programot !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fontos lenne !
  • Punker
    milyen programot?
  • Imremagdi
    Hogy lehetne megoldani egy APC ES UPS-t rávenni arra hogy ha áramszünet van, és ki akarja kapcsolni a gépet akkor futasson le egy windows-os programot ?
  • Imremagdi
    Hogy lehetne megoldani egy APC ES UPS-t rávenni arra hogy ha áramszünet van, és ki akarja kapcsolni a gépet akkor futasson le egy windows-os programot ?
  • MiSA
    Kelett vagy 3 nap, mire télnyleg teljesen feltöntődött, a % mindig 100-at mutatott, de egy rövid áramszünet (imitálása) után leesett 90-95 környékére. Mostmár tényleg jól működik.
    Ráadásul kiderült hogy ez egy visszahívott széri, APC kicserélte ingyen és bérmentve egy újra.

Lehet hogy most kellene eladni a két kisebb UPS-emet, és egy nagyobb kapacitásúra cserélni.

Overload-nál azonnal kikapcsol. Megpróbál újra bekapcsolni, de megint Overload lesz az eredmény így kapcsolgatott folyamatosan ki-be. Valószínűleg csak rosszul becsülte fel a töltési állapotot vagy túl meredeken esett a feszültség (a még félig feltöltött akkuval) azért hitte hogy túl van terhelve.
  • Antromorph
    Asszem a Fortressemhez kapott kézikönyvben azt olvastam, hogyha az aksit hosszabb időre állni hagyjuk, akkor fél évente ajánlatos kisütni az aksikat, különben lecsökken a kapacitása, és megnövekszik a belső ellenállása.
    A jobb UPS-ekhez jár külön szoftver, ami mutatja az ups álapotát, sőt még meg lehet kérni automatikus loggolásra.
    Nekem szerencsére jól működik együtt az XP-vel.
    Én azt javaslom próbáld kisütni az aksikat, majd töltsd fel újra. És nézd meg mi történik. Az UPS-ed amint eléri az Overload állapotot figyelmeztetés nélkül kikapcsol?
  • MiSA
    Sziasztok!

2004.09.21 Végre egy élő topic az UPS-ekről.
    Eddig egy Fiskars PowerRite Plus 250-est használtam, egy éve volt akkucserés, megint nem bírja a kiképzést. Most sikerült szereznem egy APC Back CS 350EI-t, vettem is hozzá egy új akksit (most töltődik).

Két kérdésem lenne: Egyik hogy akkucsere után kell-e valamit csinálni vele, egyszer kisütni utána tölteni? A készülék hátán van egy RESET gomb, azt szorgalmasan nyomogattam.

Másik hogy hogyan kell karbantartani egy UPS-t. Ki kell-e sütni néha? Ebből is ki lehet olyan sok adatot olvasni mint a Fortress-ből? XP csak a töltöttséget és a firmware verzióját.
    Ha feltöltött rendesen, letesztelem mit bír…

2004.09.22 Tegnap nem tudtam írni, friss regisztráció miatt.
    Kipróbáltam ~ 5 percet bírt, kicsit érdekes mert 5 perc után még 66%-on volt az akku (Win szerint) és ekkor Overload elkezdett világítani és kikapcsolt minden. A szoftver nem jól becsüli a szintet vagy a mi lehet?
    Aktív PFC-s tápokról olvastam hogy (ugyan jó drágák) de optimalizálják a fogyasztást, nem csak a szinusz tetejéről veszik a terhelést hanem kicsit okos elektronika segít. Mivel zizegett a gépben lévő tápom is battery mode-ban, lehet hogy azzal lenne a baj? (350-es passzív PFC-s)