Command & Conquer III
-
lammaer #4842 Na jah, az első küldi ami tényleg kihivást ad. Én magam is sokat küszködtem vele, főleg azért mert nem lehet levenni a játék sebességét.
Én a következőképpen oldottam meg: első lépésként lebontottam az összes légvédelmi ágyút hogy legyen elég energiám, plusz még felváltva kapcsolgattam be a barakkot/harckocsi gyárat, attól függően hogy éppen melyikre van szükség (ugyanis ha mindkettő megy az ágyúknak nem jut elég energia).
Rögtön az elején gyártottam +1 harvestert és lebontottam a falakat a tibérium mezők felé, hogy a harvesterek rendesen tudjanak közlekedni.
Balról és lentről csak gyalogosok fognak támadni, ezért ezekre a helyekre az ágyúk elé felhúztam 3-4 géppuskás bunkert. A lebontott légvédelmi ágyúk helyére gyártottam 3-3 légvédelmi járgányt - nem jut eszembe a nevük - azok bőven elegendőek voltak az ellenséges repülők karbantartására. Ezután elkezdtem tankokat gyártani és hold ground (lő de nem mozog) módban szépen vonalban odaállitottam őket a jobboldali és felső ágyúk mögé, itt is elbontottam a falakat hogy legyen helyem. durván 5-6 tank mindkét helyen, plusz a két ágyú bőven elégnek bizonyult a támadóhullámok visszaverésére. Természetesen az ágyúkra figyelni kellett, amint támad az ellen azonnal benyomni a javitást rájuk, és a lerongyolódott tankokat is vissza kell húzni a gyár mellé javitásra - ezért fontos amúgy, hogy a tankok az ágyúk mögött legyenek, hogy lehetőleg ne őket lője az ellen.
Amint a védelem megvolt, gyártottam min. 8 APC-t és beléjük 2 géppuskást 6 rakétást, majd elkezdtem ontani a géppuskásokat. Amint megjön az erősités, az egész branccsal elindultam a megsegitésükre. Az APC-kkel előretörtem és leromboltam az erősitést sakkban tartó ágyúkat és az épületekben lévő ellenségeket, mig a maradék géppuskás gyalogosokkal (amelyeknek a gyártásával nem álltam le, elfoglaltam a lehető legtöbb épületet ami a hidtól az erősitésig lévő út mentén van. Ez fontos lépés, ugyanis ha nem rakjuk be a saját katonáinkat akkor betelepszik az ellenség és a visszaút reménytelen. Igy viszont az épületekből tudjuk lőni az MCV-re pályázó gyalogosokat és nem kell a befészkelődött ellenséggel szórakoznunk. Ezután az MCV visszahozása már nem gond (persze közben figyelni kell a bázisra és a támadásoknal gyorsan javitani az ágyúkat -nekem ez volt néha gond), és megépithetjük a mammutokat majd letarolhatjuk az ellenséges bázisokat.