A warez rossz

• Dante73
    Magyarország alapból érdekes egy ország.
    Nem azért, mert magyarok vagyunk, hanem a történelmünk miatt. Nem szabad csodálkozni, hogy minél keletebre megyünk, a warez annál nagyobb mértékű; hiszen, a volt keleti blokkban, "mienk volt az ország, magunknak építettük" így kivétel nélkül mindenki hazavitte... Sokan, fel vagytok háborodva a "lopáson" de tegye fel a kezét, aki még semmit, soha nem vitt haza az irodából, legyen az akár gemkapocs, vagy tollbetét, esetleg a suliban talált számológépet... Viccnek hangzik, de komoly; van olyan ismerősöm, aki ugyanolyan nyomtatót vett, mint amilyen a melóhelyen van, mondván, így "ingyen" van a patron. Mellesleg a nyomtató egy méregdrága darab, sokkal jobban árt volna egy olcsó canonnal, amihez fillérek a patron. Ebben a szellemben neveltek minket a szüleink, ne csodálkozzunk.
    Ami érdekes, hogy nyugaton, ugyan ez a helyzet, bár nem ennyire, és az a platform, amire van warez nincsen sokkal hátrébb az eladásokban, mint az, amelyikre nincsen. Ugye x360-ra van warez, azt hiszem Wii-re is, egyedül PS3-ra nincsen, mégis az van az eladási lista végén. Míg a PS2 sokáig vezette, holott arra is volt.
    Lehet ezekre a dolgokra tetszetős, hangzatos magyarázatokat találni, de sajnos nem abba az irányba mutatnak, hogy ez mennyire káros. Ugyanis. Nagyon sokan, (gyanítom a nagy többség) akkor sem venne játékot, ha nem lenne warez. Azokat pedig, akik vennének, kiegyenlítik az olyan példák, mint az enyém. Nem egy játékot KIZÁRÓLAG a warez hatására vettem meg.

Ennek ellenére, én is elítélem a lopást, és a warezt lopásnak tartom. DE nem tartom ördögtől valónak, és elismerem, hogy haszna is van, a kár ellenére, amit okoz. Látom, hogy a jelenlegi helyzet nem megoldása a dolognak. Ez a "hiszti" amit csapnak körülötte csak a helyzet elmérgesítésére jó, és az exkluzívok, timed exkluzívok senki másnak nem használnak csak egy két cégnek, és ezek a cégek, nem játékfejlesztéssel foglalkoznak...

Autóvásárláshoz hasonlítani pedig butaság; A játék, film, zene, szellemi termékek. Nem kézzelfoghatók, így a szó hagyományos értelmében ellopni sem lehet őket. MAXIMUM jogtalanul használni. Azt pedig, még egy autó esetében sem büntetik olyan haj de nagyon. Nem vagyok teljesen tisztában a jogi szabályozással, de ha elviszel egy másfél milliós kocsit, kocsikázni, gyanítom, nem büntetnek meg annyira, mintha egy másfél milliós szoftvert letöltesz, és használgatod, MAGÁNCÉLRA. Arról nem is beszélve, hogy fel sem merül a másfél milliós károkozás fogalma a gépjármű kölcsönvétele esetében....

Bocsi a hosszú postért! DanielT nem kell válaszolnod, tudom...