Jiu-jitsu
  • helado
    Szia Szmötyi! Kérdésedre válaszolva, nekem volt egy lány edzőtársam aki azt mondta, hogy szerinte 2 féle nő jön le edzeni. A valódi nő és az olyan aki tulajdonképen nem is nő. Az első csoportba sorolta azokat akik nem képesek ütni egy normálisat, merthogy ők nem tudnak megütni valakit. Szerintem belőlük hiányzik valami tűz ami minden harcművészethez kell. Nincs meg bennük a harcosság! Tehát én találkoztam néhány nyivákolós lánnyal is.
    A második csoportban vannak azok akikben megvan ez a tűz és neki tudnak menni egy fiúnak és nem azon nyüszögnek, hogy mi van, ha a dobásnál kitörik az uke csuklója. No és persze szintjüknek, súlyuknak és testalkatuknak megfelelő munkát várnal el a partnertől és nem jönnek azzal, hogy dolgozzak óvatosabban, mert ő nő. Arról meg, hogy ez a második csoport nem lenne valódi nő, hát... Együtt voltam pár évig egy ilyen "nem valódi nővel" és bizony teljesen nő volt: Ha valami baja volt, hisztizett, ha nem volt semmi baja néha akkor is stb. Amikor áttért a kick-boxra 3 napig jártuk a várost egy olyan tréningért, aminek csík van az oldalán, mert abban vékonyabbnak tűnik a lába. Szóval ő is pont olyan nő volt mint bárki más.
    Saludos