Jiu-jitsu
  • fm
    #20
    ok.

    a váratlan ütést úgy értem,hogy szinte semmi "előzmény",lentről egy hirtelen ütés,amikor a két fél közti távolság kb. 40 cm. ilyenkor nagyon nehéz bármit is tenni,persze lehetséges,de ahhoz éber állapot (nem ittas,vagy bambult), gyors relfex és komoly tudás szükséges.

    a wt-ben is van földharc,ezt is oktatják és én eléggé "kedvelem" is,bár a testsúlyom nem épp kedvező,mert az ugye itt jelentősen számít. vannak izületfeszítéses földrevitelek,törések stb is. tehát nem pusztán ütés-rúgás harcban gondolkozom. egy hátulról érkező folytás sztem nagyon veszélyes,pillanat alatt komoly sérülést okozhat,így nagyo nehéz védekezni ellene. különösen,ha nem a kezekkel,hanem alkarral folyt a támadó. a wt is oktat ezek ellen védekezést,reagálást,de sztem az ilyen meglepetésszerű támadások hárítása a legnehezebb dolog.

    a futásban egyetértek. nem szégyen...a szégyen,ha vki megtámad egy másik embert.

    a másik dolog a pisztoly elleni "védekezés". sztem egy ilyen helyzetben jobb,ha megadja magát az ember. nekünk azt tanítják,hogy a pisztolyos támadó ujja a ravaszon mindenképp gyorsabb,mint a mi bármelyik leggyorsabb technikánk...