• Praetor
  #10
  Emberek! Minden államnak joga van meghatározni, hogy milyen feltételekkel árulhatja valaki a termékeit az ország területén. Az EU is egy ilyen terület, ahol a tagállamok átadták a közösség számára ezt a jogot, ezért a közösségnek kutya kötelessége a tagállami érdekek védelme. A Bizottság feladata, hogy ellenőrizze a piaci versenyt a gazdaságban, és ha anomáliát vagy valami verseny gátló, torzitó tényezőt lát, akkor intézkedjen.

  A Micro$oft megsértette az EU versenyjogi szabályait, és ennek részletezése a Bizottság döntésében olvasható, nem holmi pontatlan hiroldalakon. Melyikőtök az aki azt részletesen átrágta?

  Sok-sok milliárd €-t keres évente az M$ az EU területén. Igazán jó lenne, ha végre nem egy multi diktálna, hanem a közösség. Másrészről nem fogja hazavágni az az összeg. A kritizált versenyjogot sértő magatartások között az is szerepelt, hogy nem működött kellő mértékben együtt a szoftverkészitőkkel, akik ennek következtében nem tudnak 100% kompatibilis programokat késziteni a Kindózra. Ezért kényszeriti a Bizottság az M$-t a forráskód nyitásra. Teljesen indokolt szerintem.

  De a Bizottság fikázásához előbb kicsit utána kéne nézni a releváns iratoknak...

  Más: a pcforum.hu -n pontosabb a cikk. Az MS az Elsőfokú Biróságra adta be a fellebbezését a Bizottság döntésével szemben, és onnan majd az Európai Birósághoz lehet majd fellebbezni. Nincs olyan, hogy "Európai Legfelsőbb Biróság"...