Hogyan lehet IP/emil adatait lekérdezni?
  • af27
    hai, csak olvasgattam.
    nem különösebben szeretnék hozzászólni a dolgokhoz, de hálózati mérnök, rendszergazda vok a jobbik fajtából.

OLYAN NINCS AZ INTERNETEN, HOGY ANONYMOUS!
    Ezt nekem hidjétek el.
    Mindíg is lesznek eszközök(Routerek, serverek, stb..), amik minden egyes lépéseteket rögzítik.

Olvastam egy mesét ezekről az un. névtelenség szerverekről.
    hm... tényleg csak mese, mivel akik ezt annyira reklámozzák, azok azzal érvelnek, hogy ez a tökéletes névtelenség(mivel tracert kiderítése sok pénzbe és még több fáradságba kerülne).
    Sajnos ez csak mese, sem pénzbe, sem fáradségba nem kerül.
    - Volt egy srác nem vagyok rá büszke, - de pont az én felügyeletem alá tartozó szervert kezdte el törgelni(egy másik szerveren elhelyezett gagyiféle programmal (SzSZB-megye)) és ez engem még nem is nagyon zavart, esetleg az, hogy hízott a log, mármint az error-log :-).
    Na a lényeg lényege az, hogy egy szép nap BRFK -(fekete kalapos uriember), aki jön és kéri a logot. (Mit tehet ilyenkor az ember?) Hát... megkapta a logot és már mentek is a másik szerverhez, ahol a program fel volt töltve. (ott is kapott egy logot).

A többi már egyszerű..., egy megbízható ismerőstől hallottam, hogy ez az emberke is egy un. névtelenség szerveren(izraeli) keresztül mókárézott.
    Az ügy nem több mint 1,5 nap alatt lepörgött és meg lett aki csinálta.
    Egy hibát követett el a hacker barátunk, nem csak az én szerverem törte, hanem a brfk storragét is. :-)))
    Ami azé merész válalkozás.

Szóval ez csak figyelmeztetés.
    Segítség ahhoz, hogy így ne járjon valaki.