• Alexease
    En is igy vagyok valahogy, aradozhatnek oldalakon keresztul, mert tenyleg zsir lett!! De egyszeruen lehetettlen normalisan leirni a dolgokat, annyira szerteagazo:P Mar eleg regen szerettem volna ilyen es hasonlo dolgokat (belezsufoltatni:D) autosjatekba:)).

Kivancsi leszek majd a kritikakra, ertekelesekre. Es hogy veszik majd a faradtsagot, hogy tenyleg reszletesen kiprobaljak, megnezzek, vegig gondoljak, osszehasonlitsak. Ha az ember mint jatekot nezi, hirtelen termesztes lesz egy csomo dolog, amit elfelejt majd "ertekelni", de foleg azt, hogy ez mint egy helyen van! Csak nehany aprosag, reszlet kategoriankent:

- Hangok: kulso-beslo motorhang kezeles/keveres, nyikorgas, fek hangok, meghajtas hang, reszletes uthangok, kerekenkenti sodrodas-csuszas hangok stb.

- Grafika: HDR, valos tukrozodes, koszolodas, kopas, dinamikus kontraszt, motion blur, film noise, shaderek, dinamikus arnyekok, dinamikus onarnyekok (pilota, kormany, belsoter)!, komoly reszecske szamitas, bumpmap stb.

- Fizika, tores: elvileg teljesen korrekt alapokon nyugvo fizikai szamitas, minden nezetben, visszajatszasban, az AI-nak is!, azonnal erezheto serulesek, latvanyos toresek, kornyezeti fizika, nagyon jol erezheto beallitas-auto kulonbsegek stb.

- AI: tenyleg autot vezeto AI, tanul, hibazik, taktikazik. CatchUp de ez ide teljesen jo.

- Beallitasok: elvileg minden letezo beallitas hangra, grafikara es foleg autokezelesre, iranyitasra.

- Nezetek, visszajatszas: rengeteg kulso-belso nezet, korrekt cockpit, brutaljo dinamikus, allithato pilota, sok nezetes (nezetenkent tobbfele!), allithato visszajatszas, lassitas-gyorsitas, pozicionalas, elmentes stb.

- Jatekmenet: arkadtol a szimulatorig korlazohato szintek, nem linealis karier, idomero, gyakorlas, online, egyedi autotuning-setup, sajat festesek, sajat hangok-zenek-chatek, kesobb komplett mod-olasi lehetoseg stb.

Es meg sorolhatnam:))) Ezt csak azert irtam le, mert tuti lesz a jatekban meg nehany apro hiba, amit paran lehuznak, legyen mihez viszonyitani, hogy mennyi mindent "szamol egyszerre" a jatek, vagyis van hibalehetoseg boven:)))) Es biztos lesz a sebbessegre is kritika. Ami nem gond, csak mutassanak egy olyan high-tech jatekot, amibe az elozoek mind egyszerre benne vannak...

Most lehetne peldalozni ismert, divatos, csucs es tenyleg jo autosjatekokkal, hogy ehez kepest mennyi grafikai, fizikai, AI, tores, hang, visszajatszas stb. hianyossagaik, problemaik vannak - de semmi ertelme. Itt csak a lenyeg, hogy barmit is huzunk le a CRC-bol, es esetleg hasonlitjuk egy masikhoz, vegyuk azt is szamitasba, hogy ketszer annyit is tud...:P

Nahh, folebredtem, megKVztam:)))))))))))