Stadionok, arénák, sportlétesítmények...
  • zaki
    #51
    Az új stadion néhány látványterve
    2004. 05. 19. 00:34:12 Friss hírek

    Azt már korábban is tudni lehetett, hogy a nyáron minden bizonnyal elkezdődnek a munkálatok. A tervek szerint az átépített stadion 35-40.000 férőhelyes lesz. A hírek szerint a neve Stadio Giovanni Agnelli lesz.



    És ime az első kép. A képen az új stadion látható félbevágva és pirossal a teteje, míg mögötte a Delle Alpi, a képből nagyon jól kivehető, hogy az új stadion kisebb lesz, ami nem csupán a nézőtér csökkentésében jelentkezik, a pályát körülvevő futópálya is eltünik. Valamint a stadion körül több kiszolgáló egységek is épülnek majd.




    A második képből már jól látható, hogy mennyire közel kerülnek a lelátók a pályához. A stadion így egy igazi kis katlan lesz, ami minden bizonnyal felejthetetlen élményt nyújt majd a kilátogató szurkolóknak. Egy másik előnye a stadionnak, hogy a korábbi felvetéseket, melyek szerint egy névadó szponzora lenne a stadionnak (pl.: Nike) végül elvetették, így Giovanni Agnelli -ről fogják elnevezni a stadiont.
    Az elönyők mellett most esék néhány szó a hátrányokról is: az építmény befogadóképessége radikálisan csökkenni fog, és a 35.000 fő bérletest figyelembevéve igencsak nehézkes lesz majd a jegyszerzés. Persze a végleges tervek elkészülése még odébb van, és csak bizhatunk benne, hogy a kb. 40.000 férőhelyből több lesz. Egy másik hátrány, hogy még mindig nincs pontos dátum a munkálatok elkezdéséről.

    ezt a cikket a juvés topicból másoltam be