Minden, ami \"Amerika\".
-
Én a jaltai konferenciából TDK-ztam. A netről le is tölthető a stuff, varázsszó a jó kis guglink...
Szo-szo, azt mondták eléggé bíráltam a konferenciát. A téma ott a környezetvédelem, az elmaradott országok felfejlesztése, a betegségek, károsanyagkibocsájtások visszaszorítása, és gyógyszerellátások szervezése LETT VOLNA. Ehelyett mindenki érdek- és gazdasági szerződést kötögetett, szartak arra, hogy melyik országban hányan halnak éhen. Az USA kiemelten péniszkalap volt, semmibe nem ment bele. A Kiotoi egyezményt itt sem írták alá, pedig Kanada és az oroszok is beadták itt a derekukat.
Konzekvencia: az USA világgazdasági és világhatalmi törekvései itt is nyilvánvalóvá váltak. Nem érdekli őket semmi, és senki, nem szent nekik semmi a saját országukon kívül. Minden egyezményt felrúgnak, semmibe vesznek, és az ez ellen ágáló gyengéket pofánröhögik. Ez az USA. Egyébként hamarosan felrúgni igyekeznek a SALT II csillagháborús egyezményét is, mert fegyvereket akarnak telepíteni a világűrbe - ha már meg nem tették idáig...
Szóval bármit mondanak, bármit csinálnak, az USA csak a pénzre/olajra/piacra és persze a világméretű haderőfölényre hajt. Közel akkora hadsereget tart fenn, amennyi az összes többi országnak van együttvéve. És fenntartja, fejleszti akkor is, ha emiatt az életszínvonal csökken amerikában. Persze, erről nem szólnak a CNN tudósításai. Tulajdonképpen eljátsszák azt, amit a hitleri Németország anno, csak modernebb, konszolidáltabb változatban. Ők a mai világban megengedhetik maguknak, hogy ha egy ország nem szimpi nekik, akkor xarrá bombázzák. Aki meg ellenük szól, mint Franciaország, azokat meg gazdasági szankciókkal, bojkottal sújtja.
Viva la USA...