714
Minden, ami \"Amerika\".
  • ReTeK
    No igen én is így tudom, új autót rendelni nem lehet csak 2 literestől kezdődően és nem ritka az 5-6 literes sem. A mult héten próbáltam ki egy 5 literes turbós v8-as benzinmotoros! suv-t, nem mondom faxa birom az amerikai autókat remek konstrukciók minden ott van ahogy kell jó ötletek stb DE mi a lótúrónak egy ekkora benzinzabáló, a fél világon meg tudják oldani max 3 literes diezellel, áááá nem az amcsiknak dupla kell, minek ?
    Nemrég egy amerikai autós programban (adatbázisban) keresem az A8-as 2.5 TD-t, hát ecsém 2.8-as a legkissebb...

• CSOCSO
    szinte ugy nez ki csak nincs bura az elso lampan...
  • CSOCSO
    ja tenyleg Geo a neve.. kb lattam eddig kettot...
  • Bucser
    JAja van de nem úgy néz ki mint náűlunk tudtommal..
  • torrente
    Csak annyi, hogy hagyják őket dolgozni,tervezni őket az országukban. Sőt táborokat ajánlanak fel nekik, ahol kiképezhetik őket igazi, vérbeli terroristává. Szóval szerintem igenis ezeknek az országoknak lehet közük a terroristákhoz. Az ellenpélda erre Spanyolo., ahol a kormány nem támogatja a baszk szeparatistákat.
  • I.C.ram
    Van kint Suzuki Swift is. Néha még filmekben is látni.
  • CSOCSO
    hm...... nem emlexem ilyen ksi autokra.. nem nemhiszem.. nagyon keves lehet
  • Bandew
    Az országnak nincs. De ha úgy vesszük minden egyes országban vannak terroristák.
  • Bucser
    Van közük a terrorizmushoz de nem e-miatt támadták meg őket ez így szerintebb korrektebb megfogalmazás.:) De a köztársaságok már csak ilyenek... A népnek mindig is adni kell egy Cassus bellit különben fellázad az értelmetlen háború ellen:( Sőt még az Impeachment is előfordulhat és most nem sexualis zaklatás miatt, hanem hazaárulásért. (de ez egy újabb Gőzös rémlátomásom ne is vegyétek figyelembe) A Tény az, hogy Bush csak egy eszköz és jobb eszköz mint valaha bárki.. Dick CHinney (asszem így írják) mindent kézben tart.... Ja és persze a lobbisták is:)
  • Bucser
    Én meg egyetértek teljesen a magánvéleményeddel... ÉS nem is kívánok vitázni veled:) Katával én sem értek egyet.. A folyamatot magam is látom de pont az USA-ban mennek évek óta katonai leépítések.. Pont ezért sír a katonai költségvetés... Nincs pénzük se fejlesztésre sem építésre...
  • Bandew
    Most nem tom hogy jött ide Orbán a lényeg annyi, hogy az afgánoknak és az irakiaknak semmi közük a terrorizmushoz.
  • torrente
    Magánvélemény és nem vitaindító írásnak készült. Elfogadom, hogy sokan máshogy gondolják.
  • torrente
    És mi van ha nem szajkózza, hanem tényleg így gondolja? Én pl. Orbán V-t is egy hatalomraéhes embernek tartok, aki behülyítette fél Magyarországot. Hála Isten azért nem olyan alkat aki háborút indítana vagy terrorban tartaná Mo-t, csak a hatalomért mindent megtesz. Akár megosztja hazánkat, összeugrasztja a családokat. Ő nem szolgálni akar, hanem uralkodni.
  • torrente
    Egy diplomás embertől értelmesebb hozzászólást várnék. Azért az USA-t a Hitleri Németo-val összehasonlítani elég erős. Az biztos hogy sok esetben nem helyénvalóan cselekednek.
  • Bucser
    Kata Írta: "Tulajdonképpen eljátsszák azt, amit a hitleri Németország anno, csak modernebb, konszolidáltabb változatban. Ők a mai világban megengedhetik maguknak, hogy ha egy ország nem szimpi nekik, akkor xarrá bombázzák. Aki meg ellenük szól, mint Franciaország, azokat meg gazdasági szankciókkal, bojkottal sújtja."

Így jött ide Európa:) Vagy még mindig nem világos?
  • Z
    "...Sok lenne ellenük az EU Kina és az Orosz térség azaz a FÁK...EU-ban bármikor partra szállni??..."

ómájgád! hogy jön ide Európa???? ugye nem gondoltad komolyan?
  • Bandew
    Végre valaki, aki globálisan nézi a dolgokat, nem pedig elfogultan.
  • Bucser
    VAnnak népek amik soha nem tudták milyen függetlenül szabadon normálisan élni.. Vedd pl az arabokat iszlámistákat.... Az iszlám mikor volt arról híres, hogy ne központilag lett volna irányítva? Mindig katonai diktatúrában értek.. Szaddam csak továbbvitte a dolgot. Vegyük Kínát.... Mikor volt ott szabadság? Voltak a császárok több ezer éven át dinasztiák harcoltak aztán jöttek a japán megszállók majd az angolok akik gazdasági függésbe vitték Hong-Kong-ot. Legvégül pedig befoglalták a Bolsevisták Mao-Ce Tung vezetésével.. Ott sem volt soha szabadság a klasszikus politikai értelemben.... És nem is lesz... Ha meghal az egyik diktátor feltűnik az újabb... Lásd szaddamot eltávolították mert nyiltan volt diktátor. Most újabb bábrezsimet ültettek a helyére. mi volt az első döntésük??? Visszavezették a halálbüntetést.... NEm országot építenek, hanem elkezdik a Koncepciós pereket és tisztogatni fognak... Már látom, hogy 1 év múlva szalagcímekként közlik, hogy mikor kit végeztek ki Irakban.... Táliboknál sincs más... Marad úgyis minden a régiben.. Csak az USA letesztelte néhány ÚJ fegyverét...

Viszont a világhatalmi törekvés nem megy nekik sem.... Sok lenne ellenük az EU Kina és az Orosz térség azaz a FÁK... Az Amcsik már vietnámmal sem boldogultak.... Pedig ott csak a Szovjet kínai támogatás volt az északi oldalon... EU-ban bármikor partra szállni?? NEm hinném... Szerintem inkább egy globálizált Föderáció fog létrejönni az Űrben való tevékenységekre... De ez az én Beteg képzelgésem és nem a közeljövőben várható...
  • Bandew
    Nem értem mi köze van ennek az egésznek a terroristákhoz? Te is csak azt szajkózod amit a TV-ben hallasz!
  • guardian hero
    Oooh USA világuralom... be szép is lenne! De sajna nem lesz ilyen szerencsénk, nem tartanak ők igényt erre a szemétdombra.

Az USA katonákoról: az interkontinentális rakéták, vegyifegyverek és a nemzetközi terrorizmus korában nem lehet az ország határán megállítani az ellenséget. Az aggresszor itt sem az USA volt, hanem a terroristák. Nekem ne mondja senki, hogy a tálib vagy a Szaddam rezsim ártatlan volt... Szerintem minden épeszű afgán és iraki csak hálát rebeghet az USA-nak, hamár hagyták, hogy ilyen faszok telepedjenek rájuk, mint ahogy a németek is hagyták hogy egy idióta irányítsa őket.
  • Z
    hehheh, ilyen kis bevállalós vagy?

A Műegyetemet nagyon szerettem, mert jó tanáraink voltak (E-épület) finommechanika, és optika tárgyakból.
  • Kata
    tetszett a téma, és bevállaltam, mint Csernus doktor. :)
  • Z
    és milyen apropóból lett a Jaltai konf. a TDK témád?

• Kata
    Nem. Budapesti Műszaki Egyetem, biomérnök szak. Most meg ugyanide, csak orvosmérnöki.
  • Z
    dzsíííz, csak nem a külkerre jársz/jártál?
  • Kata
    Én a jaltai konferenciából TDK-ztam. A netről le is tölthető a stuff, varázsszó a jó kis guglink...
    Szo-szo, azt mondták eléggé bíráltam a konferenciát. A téma ott a környezetvédelem, az elmaradott országok felfejlesztése, a betegségek, károsanyagkibocsájtások visszaszorítása, és gyógyszerellátások szervezése LETT VOLNA. Ehelyett mindenki érdek- és gazdasági szerződést kötögetett, szartak arra, hogy melyik országban hányan halnak éhen. Az USA kiemelten péniszkalap volt, semmibe nem ment bele. A Kiotoi egyezményt itt sem írták alá, pedig Kanada és az oroszok is beadták itt a derekukat.
    Konzekvencia: az USA világgazdasági és világhatalmi törekvései itt is nyilvánvalóvá váltak. Nem érdekli őket semmi, és senki, nem szent nekik semmi a saját országukon kívül. Minden egyezményt felrúgnak, semmibe vesznek, és az ez ellen ágáló gyengéket pofánröhögik. Ez az USA. Egyébként hamarosan felrúgni igyekeznek a SALT II csillagháborús egyezményét is, mert fegyvereket akarnak telepíteni a világűrbe - ha már meg nem tették idáig...
    Szóval bármit mondanak, bármit csinálnak, az USA csak a pénzre/olajra/piacra és persze a világméretű haderőfölényre hajt. Közel akkora hadsereget tart fenn, amennyi az összes többi országnak van együttvéve. És fenntartja, fejleszti akkor is, ha emiatt az életszínvonal csökken amerikában. Persze, erről nem szólnak a CNN tudósításai. Tulajdonképpen eljátsszák azt, amit a hitleri Németország anno, csak modernebb, konszolidáltabb változatban. Ők a mai világban megengedhetik maguknak, hogy ha egy ország nem szimpi nekik, akkor xarrá bombázzák. Aki meg ellenük szól, mint Franciaország, azokat meg gazdasági szankciókkal, bojkottal sújtja.
    Viva la USA...
  • Z
    nem sok, talán motorkerékpár! :)))
  • Z
    OFF: A tromba a leginkább pusztítóképes szél. Bár szvsz ez kamu, ilyen nem lesz itthon, max. egy 0-s.

Fujita skálán (0-5-ig, 5-ös a legerősebb) egy kettes erősségű:
  • ReTeK
    CSOCSO egy kérdés, ott milyen autókkal járnak ?
    2 literesnél van kissebb ?
  • ReTeK
    Hazájukért haltak meg.
    Hmmm, én a "kelet-európai, cinikus, kiábrándult agy"-ammal nem tudom ezt felfogni, de nyitott leszek és várom hogy elmagyarázd
  • Z
    van itt egy kis káosz! :DD
  • The Garrett
    link
    U.e. a hír a rádióban már egyenesen tornádót jelzett előre. riogatva az embereket.

pedig nem is tévé. meg nem is jueszéj.
  • The Garrett
    Apropó média és hírek felfújása:

TORNÁDÓRIADÓ BUDAPESTEN :D
  • The Garrett
    Thx :)
  • Hellhammer
    Az AGB Hungary nézettségmérő rendszerének bemutatása.
    www.agb.hu

Bocs a nagyon off topicért...
  • Loál János #186
    "ahhoz hogy meg lehessen emlékezni, előbb le kéne zárni magunkban ezeket az ügyeket" <-> "Persze akik átélték, szenvedői voltak, azoktól nem lehet elvárni, hogy elfelejtsék"

Akiknek hozzátartozói(k) haltak meg, azok úgyis "sírni" fognak, így amit a #143-ban írtál, értelmezhetetlen.
  • The Garrett
    ermm ha a hazájukért haltak volna meg akkor nem többezer kilóméterre hazájuk határától valami eldugott sivatagi város közeépn tették volna.

Sarkítva de igaz :D
  • The Garrett
    pár szélsőséges nézeteket valló emberen kívül mindenki rég lezárta magában trianon, meg '56 ot...
  • guardian hero
    Nem azt mondom, hogy bűn megemlékezni, de ahhoz hogy meg lehessen emlékezni, előbb le kéne zárni magunkban ezeket az ügyeket. Ez az, ami sok embernek nem megy.

A holokausztnak ugyanúgy emléket kell állítani. Persze akik átélték, szenvedői voltak, azoktól nem lehet elvárni, hogy elfelejtsék. De legalább az új generációnak tudni kéne megbocsátani, nem pedig tovább szítani a gyűlöletet - és ez mindkét félre vonatkozik.

Egyébként nem vagyok olyan naiv, hogy azt higgyem, az USA pusztán a világbéke érdekében távolította el a tálib rezsimet és Szaddam Husszeint, de az is hazudik, aki azt mondja, hogy ez nem volt egy fontos szempont. Mert azok a katonák, akik ott meghaltak, nem az olajért vagy mittoménmiért haltak meg, hanem a hazájukért. Ez lehet, hogy a mi kelet-európai, cinikus, kiábrándult agyunknak nyálas szövegnek hangzik, de van, ahol még nem járatták le a hazaszeretet eszméjét.
  • The Garrett
    jah meg meglehet inni a literes kólát meg a 2 literes popcornal is reklám alatt kell zörögni :D