deyo#15
"hogyan élte meg a holokausztot egy görög nő"!!!
Már nem azért de én baromira nem vagyok kíváncsi, hogy hogyan is szenvedtek akkoriban... nem azt mondom, hogy nem érdekel/foglalkoztat a dolog (mert elítélem a dolgot), de nem akarom tudni, hogy min mentek keresztül... szerintem jobb lenne az egészet elfelejteni és inkább arra törekedni, hogy nem történjen meg újra és NEM PEDIG GONDOSKODNI arról, hogy a jövő nemzedéke is minden apró részletet tudjon a történtekről, hogy ha esetleg meg akarja ismételni, akkor tudja, hogy mit kell másképpen csinálni!!!!
Lehet, hogy nem épp jó példa de említenék egy részletet a 'Golyóálló Szerzetes' című filmből, ami ide illik:-))
'Nem félnek attól, hogy az emberek ihletet kapnak az itt látottak alapján?'
'Épp azt reméljük, hogy ihletet kapnak.'
'Mármint ihletet arra, hogy megismételjék a dolgot. Szerintem inkább az emberi jóságot kellene bemutatni, hogy az emberek megtudják, hogy nem csak mészárolni lehet a tömegeket, hanem jót is lehet tenni velük'.
A vége nem telejesen így volt, de ez volt a lényege:-PP
És ezzel én teljes mértékben egyetértek... vbár mint arra már rájöttem én messze vagyok az átlagembertől minden tekintetben és valszeg nem sokan vannak akik így gondolkodnak:-((