ahhoj kolléga szerintem teljesen rosszul fogod fel a dolgokat. ezek nem cheatek és sem pietro, sem én, sem az emberek nagy része nem azért csinálja, hogy neki könnyebb legyen, hanem hogy a játék élvezetesebb legyen töle. például teszemazt ha a frigate védelmét megváltoztatom akkor az a gépi játékos hajoira is vonatkozik, következésképp nekem nem lesz könnyebb csak kijavitok egy olyan dolgot amit szerintem a készitök elrontottak. vagy ha a hösöm életét megnövelem akkor az ellenfél hösének is több élete lesz. ezek olyan változtatások amiktöl a játékosnak nem lesz könnyebb, mivel kétoldalu dolgok. ennél fogva ezek nem minösülnek csalásnak. szerintem az sem csalás, hogy egy indián falu 50 embert ad az átlagos 5-10-15 helyett, hiszen ezzel is egy olyan kétoldalu változtatást hozol létre ami mind a gépnek mind neked lehetöséget teremt arra, hogy több embert gyártsatok és ezáltal nagyobb szabásu csatákat játszhattok le. ami szerintem tök jo. de akinek ezek a változtatások nem kellenek az egyszerüen ne változtasson a játék fájljain. továbbra is tartom magam ahhoz, hogy ezek nem cheatek.
ps: a városiak szövegeit leforditottam magyarra, ehhez is bele kellett nyulkálnom a fájlokba. akkor most ez is csalás szerinted?