-
1. Letöltöd a GSpot-ot innen: http://www.headbands.com/gspot/download.h tml
2. Feltelepíted vagy kicsomagolod.
3. Elindítod.
4. Megnyitás
5. Kiválasztod, hogy minden file típust láthassál!
6. Keresd meg azt a könyvtárat ahol a játék mp3 file-jai találhatóak. Alapesetben, ‘C:\Program Files\Microsoft Games\Age of Empires III\Sound\music\standard\’
7. Válassz ki egy mp3-as file és nyisd meg!
8. Alul a programban kattints rá a render gombra
9. A ‘Status:’ mezőben hamarosan ez jelenik meg ‘Rendering Successful. (click for details…) Kattints rá a részletekért.
10. A sárga mezőben a video és audio kodekek találhatóak rendezve.
11. Kattints a linkre ami mellett ez van:‘(Audio Decoder)’
12. A második sorban a ‘DirectShow Filter: details’ablakban láthatod, hogy milyen dekodert használt és, hogy hol van az elérési útja. (utolsó oszlop a value alatt pl.: C:\WINDOWS\system32\****.ax’)
13. Másold ki az elérési utat mert erre lesz szükség(jobb gomb a sorra és 'Copy to clipboard'). Ezt az ablakot bezárhatod 'Done'.
14. Azért, hogy kiszedhesd ezt a kodeket a regisztriből ->star menü->futtatás…’
15. Írd be hogy: ‘regsvr32 /u c:\windows\system32\****.ax’ és üss egy entert. Ha sikerült akkor azt ki is fogja írni. :)))
16. Ugyan oda (futtatási mező) írd be ezt: ‘regsvr32 c:\windows\system32\l3codeca.acm’ és üss egy entert. Egy üzenetben azt fogja veled közölni a gép, hogy sikeresen betöltötted a file-t. Ok-zd le!
17. Ugyan oda (futtatási mező) írd be ezt: ‘regsvr32 c:\windows\system32\l3codecx.ax’ és enter. Egy üzenetben azt fogja veled közölni a gép, hogy sikeresen betöltötted a file-t. Ok-zd le!
18. Ha minden jól ment és akkor a játékban jó lesz a hang és nem fog folyamatosan lehalni.Újra elvégezheted a műveleteket a 8-12-ig, hogy megbizonyosodhass, hogy tényleg bekerült az új kodek a helyére:‘C:\WINDOWS\system32\l3codecx.ax’
19. Ha mégsem jó a játékban a hang akkor lehet még próbálkozni más audio kodekekkel!
Köszönet a megoldásért Kyzarnak. A mikrofos meg kapja be!!!!