deyo#42
Nos... hogy miért használok Firefox-ot?
- Tudom, hogy nem elsődleges, de nagyon jó 'skin'-ek vannak (én a 'Pinball-t használom)... ezáltal mind a menü, gombok, stb. meglehetősen kis helyet foglalnak el... sokkal kellemesebb így...
- A gombok, menük, address-bar, stb. teljes mértékű testreszabása... (ezt mind extension-ök segítségével)
- Beépített pop-up blocker (tudom, hogy van egyes tűzfalakban, meg vannak külön programok, de azért miért rakjak fel egy másik programot??)
- A Flash animációkat nem tölti le azonnal (csak klikkelésre)... utálom amikor a fél képernyő flash-es reklámokkal van tele:-((
- A beépített download-manager (persze ott a flashget, de én már találkoztam olyan oldallal (nem is egyel) amelyikről nem lehetett csak bongészővel letölteni...)
- Tetszőleges objektum eltüntetése a képernyőről... (utálom azokat az idióta reklámokat...)
- Tabbed-Browsing (egyáltalán nem átláthatatlan... sőt.. sokkkal könnyebb rendszerezni az ablakokat így, mint amikor van vagy 10 explorer ablak)
- Arról, meg hogy ha az 1-ik elszáll, akkor az összes vele, csak annyit, hogy a firefox (0.8) nekem már nem is emlékszem, hogy mikor szállt el utoljára... ellenben az explorer-el... emlékszem anno néha már-már a hajam téptem... és igenis... ha az explorer elszáll, akkor az összes explorer ablak vele eggyütt repül el a végtelenbe:-PP
- Iszonyatosan kényelmes Bookmark kezelés... ebben a 0.8-as verzióban nagyon jól eltalálták):-)))
A Betűméret tetszőleges nagyítása/kicsinyítése... utálom azokat az oldalakat, ahol majd kiugrik a szemem a helyéről amikor a szöveget olvasom... így csak pár pillanat és máris kényelmesebb a dolog:-))
- A keretek a másik átok... vannak olyan oldalak, ahol a fél képernyő elveszik a sok keret miatt... Phoenix-ben meg csak fogom és átméretezem a kereteket... és csak az az 1-2 frame marad meg, amit látni szeretnék...:-)))
- Mondjuk levelezőnek a Thunderbird-öt használom:-))
- Ja még az 1 ablakban több ablak dologhoz... be lehet állítani, hogy ha több tab van akkor kilépéskor figyelmeztessen... szal elég nehéz véletlen bezárni az összes ablakot:-)))
- Ugyan nem próbáltam a legújabb operát, de anno egyértelműen a Phoenix volt a leggyorsabb böngésző... az esplorer-nél egyértelműen gyorsabban jönnek be vele az oldalak...:-PPP
- És még nagyon jó dolog a teljes-képernyős nézet... amikor ténylegesen csak az oldalt látja az ember...:-)))
Lehet, hogy a felsorolt érvek közül a legtöbb a kényelemre vonatkozik, de lévén Programozó elég sok időt töltök a gép előtt és ha választhatok, akkor szeretném ezt az időt minél kényelmesebben eltölteni:-)))
Az ETR/ASP dologhoz csak annyit, hogy csak egyetlen dolog nem működik... a dinamikos listák... azon belül is a lekérdezés (vagy milyen) gomb nem működik... EGY NYAMVADT GOMB!! Még ha javascript is lenne, akkor is működnie kellene... a forráskodba meg nem látok bele:-((