125
-
#68 Ja bocs :) -
Mice #67 pheel a cikkre, ennyire ökör azért nem vagyok -
Mice #66 én csak akartam áttérni rá, de a tabbrowser valamiért nem úgy viselkedik mint a firebird-ben (nincs meg az open in active tab) valaki nem tudja miért?
már írtam egy levelet a japán/kínai/koreai (tudja az ég) fejlesztőnek angolul, de eddig nem kaptam semmijen választ
amúgy van még olyan browser ami extension-ökkel megy? -
#65 Használd a válasz linket, mert így senki nem érti, hogy kinek írtál... -
#64 Hát mit is mondjak? Belém bújt a kisördög ettől a beszólásodtól :) De amúgy használd egészséggel :) -
Mice #63 ekkora egy ökörséget, a 0.7-es firebird óta rá sem néztem, előtte meg mozilláztam -
#62 Ez itt egy IE:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322)
Ez meg itt egy Opera:
Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1) Opera 7.23 [en]
Ez pedig egy Mozilla:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.5) Gecko/20030925
Na ha szerinted ezek után is beleszámítják az Opera részesedését az IE részesedésébe, akkor nincs miről beszélni... -
#56 Cat:
"a gond az hogy az explorer nem tartja be a szabványokat"
Egyrészt, mint ahogy CAD írta, ajánlások vannak. Másrészt minden bőngészőben tudok mondani rengeteg olyan dolgot, ami nem felel meg a w3c által leírtaknak. Legyen az mozilla, opera, bármi... Az csak divat, hogy ezzel az MS-t (és az explorert) csesztetik. -
#55 Most raktam fel Firefoxot, mert a frame-átméretezés, meg a kép blokkolás kellett.
Sokkal használhatóbb a keresősávja az IE-nél, meg a kedvencekeket is elég pofásan be lehet rakni. Gyorsabban betölti az oldalakat, és nem rak be minden hülyeséget az ActiveX komponensek miatt.
Mondjuk a tabbed browsing az nem igazán érdekel, és nem is használom. Phoenixet raktam még fel az előző Windows-ra, és rühelltem a tabokat. Akkor megmaradtam az IE-nél, de a Firefox már tényleg jobb. Szerintem... -
#52 az új 1.7es Moziillát is ajánlom figyelmetekbe. nem olvastam itt olyat ami ne lenne benne -
#48 már épp akartam említeni.
ha nem itthon vagyok hanem a suliba netezek nyomkodhatom a görgőt, nem történik semmi IE nél. Egyébként ez megvan a IE-re épített slimbrowser ben is.
A máik ami teccik. (szintén megtalálhato SlimBrowser ben) hogy nekem MX300 egerem van. és ha megnyomom a fenti kis gombot rajta egyet visszalép. jó nem negy cucc microsoft egerek is tudják azokkal is lehet így ügyeskedni.. csak teccik . használom. -
Yfel #47 Az en kedvenc Firefox kenyelmi funkciomat mindenki elfelejti: Egy oldal olvasasa kozben ha a kozepso egergommbal kattintok egy linkre, akkor azt egy uj tab-ban a hatterben betolti... ha ezt az explorer megcsinalja nekem, akkor talan ranezek :o)
Y -
deyo #46 Öhöm... most kötekedni akarsz??? Amúgy korábban nem kellett felrakni 'más' programot, ugyanis a Firefox-ot (korábban Phoenix-et) csak ki kellett tömöríteni... csak hát a sok 'láma' felhasználónak ez a művelet túl byonolult volt és kellett a frankó 'wizard', hogy csak a 'next'-ekre kelljen kattintgatnia:-PPPPP
Amúgy meg ha a telepítéstől eltekintünk, akkor hagy fogalmazzam meg másképpen a dolgot... miért fusson két program, ha azt a feladatot 1 is elláthatja?? Miért terheljem még jobban a gépet?
El is felejtettem említeni, hogy a Flashget-et a Firefox-ba is bele lehet 'integrálni'... csak í korábban említett dolog miatt én inkább kihagyom:-PPP -
#45 Ez LOL!
"Beépített pop-up blocker (tudom, hogy van egyes tűzfalakban, meg vannak külön programok, de azért miért rakjak fel egy másik programot??)"
Ember! De hiszen máris felraktál egy másik programot! Az a neve, hogy Firefox! -
Cat #44 hát akkor ez mi:
http://www.sg.hu/cikk.php?cid=32426 -
deyo #42 Nos... hogy miért használok Firefox-ot?
- Tudom, hogy nem elsődleges, de nagyon jó 'skin'-ek vannak (én a 'Pinball-t használom)... ezáltal mind a menü, gombok, stb. meglehetősen kis helyet foglalnak el... sokkal kellemesebb így...
- A gombok, menük, address-bar, stb. teljes mértékű testreszabása... (ezt mind extension-ök segítségével)
- Beépített pop-up blocker (tudom, hogy van egyes tűzfalakban, meg vannak külön programok, de azért miért rakjak fel egy másik programot??)
- A Flash animációkat nem tölti le azonnal (csak klikkelésre)... utálom amikor a fél képernyő flash-es reklámokkal van tele:-((
- A beépített download-manager (persze ott a flashget, de én már találkoztam olyan oldallal (nem is egyel) amelyikről nem lehetett csak bongészővel letölteni...)
- Tetszőleges objektum eltüntetése a képernyőről... (utálom azokat az idióta reklámokat...)
- Tabbed-Browsing (egyáltalán nem átláthatatlan... sőt.. sokkkal könnyebb rendszerezni az ablakokat így, mint amikor van vagy 10 explorer ablak)
- Arról, meg hogy ha az 1-ik elszáll, akkor az összes vele, csak annyit, hogy a firefox (0.8) nekem már nem is emlékszem, hogy mikor szállt el utoljára... ellenben az explorer-el... emlékszem anno néha már-már a hajam téptem... és igenis... ha az explorer elszáll, akkor az összes explorer ablak vele eggyütt repül el a végtelenbe:-PP
- Iszonyatosan kényelmes Bookmark kezelés... ebben a 0.8-as verzióban nagyon jól eltalálták):-)))
A Betűméret tetszőleges nagyítása/kicsinyítése... utálom azokat az oldalakat, ahol majd kiugrik a szemem a helyéről amikor a szöveget olvasom... így csak pár pillanat és máris kényelmesebb a dolog:-))
- A keretek a másik átok... vannak olyan oldalak, ahol a fél képernyő elveszik a sok keret miatt... Phoenix-ben meg csak fogom és átméretezem a kereteket... és csak az az 1-2 frame marad meg, amit látni szeretnék...:-)))
- Mondjuk levelezőnek a Thunderbird-öt használom:-))
- Ja még az 1 ablakban több ablak dologhoz... be lehet állítani, hogy ha több tab van akkor kilépéskor figyelmeztessen... szal elég nehéz véletlen bezárni az összes ablakot:-)))
- Ugyan nem próbáltam a legújabb operát, de anno egyértelműen a Phoenix volt a leggyorsabb böngésző... az esplorer-nél egyértelműen gyorsabban jönnek be vele az oldalak...:-PPP
- És még nagyon jó dolog a teljes-képernyős nézet... amikor ténylegesen csak az oldalt látja az ember...:-)))
Lehet, hogy a felsorolt érvek közül a legtöbb a kényelemre vonatkozik, de lévén Programozó elég sok időt töltök a gép előtt és ha választhatok, akkor szeretném ezt az időt minél kényelmesebben eltölteni:-)))
Az ETR/ASP dologhoz csak annyit, hogy csak egyetlen dolog nem működik... a dinamikos listák... azon belül is a lekérdezés (vagy milyen) gomb nem működik... EGY NYAMVADT GOMB!! Még ha javascript is lenne, akkor is működnie kellene... a forráskodba meg nem látok bele:-(( -
#38 Az lesz még az igazán vicces rész, ha véletlenül mégiscsak elterjed a .NET frameworkben futó webes tartalom és a sok kis alternatív böngésző majd csak kapkodja a fejét, hogy miért nem látszik a fél web nála... -
#37 szintúgy .. ráadásul nekem herótom van az 1 ablakba sok böngésző lap dologtól , mert alt f4 re mindet zárja , meg ha lefagy az 1ik akkor az egésznek lőttek :/ -
#36 öö .. itt SG_n nem ment vele a Válasz erre gomb sajna :/ -
#34 "(ilyen pl: az ETR):-PP"
ASP alapú az egész, persze, hogy MS böngészőt szeret :) -
#33 AMúgy ez nem újdonság, hogy piacvezető az IE, azt nemtom miért lesz újra és újra hír az SG-n?
Az bezzeg nem volt hír, hogy a M$ kártérítette az opera soft-t... -
#32 Opera.
Vitát nem nyitok, itt az SGn felesleges, többször volt már.
http://www.opera.com/features
Ha bármi más ennyi mindent fel tud mutatni 3,5Mb ban akkor elgondolkodom az áttérésen. És amúgy hülyeség, hogy nem mennek az oldalak, Mióta kinn a 7.x opera azóta nem találtam oldalt ami ne menne benne. -
#31 Én is a MyIE2-re voksolok, mindent tud, ami nekem kell és széleskörűen konfigurálható. A teljesen személyre szabható, paraméterezhető, bővíthető popup és content blokkolása pedig szvsz verhetetlen. Mail és letöltés menedzser nincs benne, de azokra már régóta mást használok (Bat ill. NetVampire), úgyhogy nem is kell. :)
-
Flashy #28 nekem Avant Browser jott be. explorer frontend, mar emlitette valaki lejjebb. beepitett popup es adblocker, es tabbed kinezet (gy.k. egy ablakban tobb weboldal) -
#27 neve is mutatja my internet explorer linuxra érdekesen mutatna -
davos80 #22 Kényelmi funkció :
- le lehet tiltani a felugró ablakokat
- egy böngészőben több ablak
- beépített letöltésvezérlő
Többet hirtelen nem tudok. -
htmm #21 Akkor is ez a legjobb szoveg:
"Ha ide kattintasz [explorer ikon], bekapcsol az internet!"
-
#17 jó van' nem lehet mindenki web developer vagy rendszeradminisztrátor. :o)
A kedvencem amikor pár éve egy haveromnak le kellett menni vidékre egy leánycéghez, hogy nem működik a szgép. Fél nap telefon, próbálja meg így, meg úgy. Semmi.
Lement, bedugta a konnektorba és láss csodát, működött.
:o)
Mondjuk szerintem is a kisebb böngészőknek kellene a "nagy" tudásához igazodni.
Az operában azt utálom, hgy nagyon jó lenne, csak méér' nem szereti a dhtml-t? És azt a néhány speciális, de igen jól használható jscriptet? -
#16 uh ne is mond. kiráz a hideg. -
Cat #15 azokról nem is beszélve, akiknek explorer = internet, és ha elindítják, akkor "fellépek az internetre" -
#14 "90%-a azt se tudja mi az az alternatív böngésző"
egyet értek. találkoztam már olyannal is akinek azt mondtam hogy nyissa meg az explorert, erre visszakérdezett , hogy
-AZMI?
mondom az internetes böngésző programot.
-JAAA.
szép. -
#13 én kb. 1 hónapja áltam át mozilla Firefox ra. elötte is fent volt mozilla csak szokatlan volt. aztán szépen fokozatosan áttértem a firefox-ra. nem bántam. meg . hasít mint a szél, észrevehetően gyorsabb. saját letöltés managger rulz. mindent tud amit kell. csak meg kell szokni.
persze senkit nem beszélek rá. próbálgassátok és döntsétek el melyik a jobb. 1 próbát megér. vagy kettőt. :-D -
deyo #12 "...a világhálón szörfölő emberek 95 százaléka használja az Internet Explorer valamelyik verzióját..."
Erre én csak annyit mondanék, hogy ennek a 95%-nak a 90%-a azt se tudja mi az az alternatív böngésző:-PP
Amúgy én meg 'Mozilla Firefox'-ot használok és csak elvétve találkozok olyan oldalakkal amelyek nem működnek... (ilyen pl: az ETR):-PP -
#9 Én így fejlesztek:
Ha a legújabb Explorerben működik, akkor jó.
Kész. -
bandia #7 Azért mivel ez van a wingyóban:):):) Na meg mindent erre írnak...az összes oldal erre van optimalizálva, legalábbis a legtöbb...Szal mikrofos:):) -
#5 Nem, szabvanyok nincsenek csak ajanlasok, es hogy ezen tul egy bongeszo milyen extrakat nyujt az bizony pozitivum, nem negativum, es trivialis, hogy ezek ha jo dolgok, akkor a fejlesztok hulyek lesznek nem kihasznalni.
Tovabba, ha az ajanlastol esszerubb megvalositasokat tartalmaz, ez ismet csak pozitiv dolog... az mas kerdes, hogy a tobbi bongeszo szamara negativ, de fejlesztok/felhasznalok szempontjabol ez mindenkeppen jo. -
davos80 #4 Megint csak a Mozillát hozom példának, mert én is azt használok. Semmi gonnd vele, ugyanúgy minden bejön vele, mint az Explorerben.
Ezenkívűl még van egy csomó kényelmi funció benne, és biztonságosabb is. -
Cat #3 a gond az hogy az explorer nem tartja be a szabványokat, és számos "egyéb" képessége van, amit a többiek nem tudnak/akarnak használni. Ezért a weblapkészítőknek számos esetben választaniuk kell, hogy a közös minimumon maradnak és mindenki által látható, de gyenge weblapot csinálnak, vagy explorerre optimalizálnak, és igy ugyan pár százaléknyi linuxos és alteros ember nem látja a dolgaikat, de a maradék 95%-nak megnövelt élményt nyújtanak.
Nem tudom kárhoztatni őket ez utóbbiért, én is emellett tenném le a voksot. -
#2 Szerintem minden más a szar.
Az Explorer az egyetlen, amivel minden weblap normálisan megjelenik. -
davos80 #1 Az Internet Explorer az szar.