• bélanéni #2157
    FONTOS!
    Akit kissé idegesít az irányítás:
    Engem eddig az zavart, hogy nincs egy olyan kameraállás sem a 3 közül, ami minden helyzetben tökéletes. Ez így is van, szerintem nem véletlenül van benne 3. Az F3-as (OTS) nézet barangoláskor használatos, tehát ha nem kell harcolni, csak mászkálunk. Szerintem erre a célra ez a legjobb, mert így van igazi hangulata a "távolbanézésnek" :).
    F2 és F1 nézetbe érdemes kapcsolni, ha harcolunk, az utóbbiba akkor ha jó sokan támadnak ránk. Eddig ez nem sok újdonsággal szolgált, mert asszem egyszer már leírtam.
    Ami számomra új felfedezés, és talán másnak is jól jön, hogy a középső gombbal (görgő) F2 és F1 nézetben lehet forgatni a kamerát, és nem kell a képernyő szélére vinni a kurzort. 2 dolog miatt is nagyon hasznos ez: egyrészt csak az ellenféllel tudunk így foglalkozni, nem kell szenvedni a kamerával, másrészt nagyon rosszul csinálták meg a kameraforgatás sebességének beállítását. Ugyanis ha túl érzéketlenre vesszük, akkor tökéletesen használható az OTS nézet, de az izometrikus nézetekben túl lassan megy a kamera. Ha meg túl érzékenyre, akkor az OTS-ben használhatatlan. Az arányt nem tudom miért így állították be, de érzéketlen kamera mellett a fenti megoldással tökéletes.

Tehát a kamera érzékenységet állítsuk 1-3-asra (ízléstől függően), és F1, F2 nézetben a középső gombot használjuk a kamera forgatásásra. Nekem ez vált be a legjobban.