• Larvin
    Annak idején vártam a játékot, de a kezdeti lelkesedés elmúlt mikor láttam az első videókat, és első véleményeket.
    Most, hogy kijött egy ideje az EE, már sokkal jobb visszhangokat hallottam így kipróbáltam.
    A véleményem:

+ a harcrendszer nagyon tetszett, rendkívül látványos, változatos, könnyed, egérkímélő (nem kell ész nélkül nyomogatni)

+ a sztori változatos, valóban vannak következményei a választásaidnak, az első játék ahol látszik, hogy valóban több szálon fut a cselekmény, és nem csak egy szlogen volt a beharangozásnál, azonban nálam ez nem szülte azt, hogy újra szeretném játszani a játékot

+ tetszett, hogy nem vagy szuperman a játékban, és az erősebb beállításokkal valóban nehezül a játék

+ tetszett az alkímia dolog benne

+ tetszett, hogy végre felnőtteknek készül egy játék, és káromkodnak benne, és van benne szex is

- nem tetszett, hogy még az EE-ben is sok karakter nagyon hasonlított
    egymásra

- nem tetszett, hogy megint ráderőszakolták a barátaid, és nem te választottad meg őket (bár mivel amnéziást alakítassz ezt a békát le lehet nyelni)

- nem tetszett, hogy a játék vége akármelyik utat választottad nagyon depresszív

- nem tetszett, hogy a videóbejátszások meggátolták, hogy ments két csata között

- nem teteszett, hogy ha kaptál, vagy találtál egy új kardot akkor a régit el kellett dobnod (bár tulajdonképpen logikus)

- nem tetszett, hogy az egyetlen jó cuccot amit nagy nehezen megszereztél alig tudtad használni, mert nagyon a végén kaptad meg

- nem tetszett, hogy nem lehetett két kezes harcmódorban harcolni, pl tőr az egyik kézben a másikban acélkard, vagy legalább el lehetett volna hajítani a tőrt

- nem tudtad semmi jó dologra elkölteni a pénzed

- a magyar szinkront úgy olvastam jónak mínősítettétek, sőt jobbnak mint az angolt, hát ez ellen tiltakozom! A magyar szinkron, és a feliratozás kritikán aluli. A szinkront 100% hogy szójegyzék alapján csinálták. A történet alakulását nem vették figyelembe, ugyanez igaz a feliratokra is. Rendkivül zavaró és nonszensz szituk jöttek létre abból, hogy szó szerint fordítottak, a hangsúlyok nem a megfelelő helyen voltak, többjelentésű szavak jelentése nem stimmelt, más szöveg hangzott el mint ami az eredetiben (összecserélődött két szöveg) stb.

Összességében egy igazi RPG és nagyon ajánlom mindenkinek. Egy végigjátszásig legalább (többet nálam nem ért).
    Az igazi korszakalkotó benne szerintem a többszálon futó cselekmény és a látványos, de könnyen irányítható harc.