13886
  • gabesz100
    viszont én avval játszom 9.4 gb kib ...jó teljes magyar hang és szöveg
  • ghost2
    Enhanced Edition-ba benne van az összes nyelv(szinkron+felirat).
  • juhap
    Sziasztok! Nem tud nekem valaki segíteni. Van e arra mód, hogy a magyar szinkronos verziót áttálítani angolra, feinstalálni valahogy az angol nyelvi fájlokat. (szinkron + felirat) előre is köszi mindenkinek. ( ja és ha igen akkor esetleg, hogy honnan tudnák ilyen fájlokat beszerezni.)
  • Mike at home
    semmilyen főzet nem kell hozzá, nem kell leállni verekedni vele
    villámhárítót ráteszed, felébreszted, majd futkosol körbe-körbe, megérintve az oszlopokat
  • Tokmag20
    A gólem legyőzéséhez milyen főzet szükséges? A fecske elég hozzá? Az oszlopokat hogy kell kapcsolgatni?
  • Mike at home
    nálunk sokminden enm kapható
  • MrAndree
    Viszont nálunk még nem kapható.
  • Mike at home
    már rég
  • steweee
    enchanced verzió már megjelent?addig neki se kezdek...
  • Tokmag20
    Na sikerült! Csak egy fecskét ittam, és a kardot használtam. Jól kell helyezkedni.
  • wednes
    Márpedig úgy kéne, a házában. Le lehet kaszálni az összes emberével együtt. Aard jelet használva szétcsapni köztük, akik nem repültek el azokra meg csoportos stílus. Aki elkábult az 1 vágás.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nme muszáj egyébként megölni, elég ha azt mondod, megtetted, bár érdemes mert sok arany van nála.
  • wednes
    Én midig menekültem előle még visszatöltött az életerőm. :) Meg nem árt előtte pár lötty.
  • Tokmag20
    Üdv! Ti megöltétek Kosvelőt? Ha igen, hogyan? Nekem nem sikerült, mert amióta meg akarom ölni, azóta nincs a fogadóban. Ha az otthonában támadok rá, akkor előjönnek az emberei és vagy 10en rámtámadnak, így lehetetlen legyőzni.
  • Dévids
    Sziasztok!
    Tom lehet hogy én vok a béna de az elején nem tom legyőzni a bestiát.Valaki tud ajánlani vmit hogy hogyan csináljam?
  • gabesz100
    végig vittem először hurrá!!!!!! naon jó .köszönöm mindazoknak akik segítettek.kezdem előröl.
  • Zóanagyvarázsló
    A főküldetéssel is haladtál?

Én eleve csak akkor mentem vissza a partra, amikor már a Alina és Celina ügyét is elrendeztem, és az "akaratos lány" a parton közölte velem, hogy visszatért a pap. (Bár a fordításban - ha jól rémlik - a Halászkirályt emlegette, a szövegkörnyezet inkább az előbbire utalt.)
  • benkoszabi
    üdv. a 4. fejezetben járok, már minden mellékküldetést végigvittem, de az istennek sem találom a vodián papot. végigszaladok a parton, legyakom az összes dagon követőt, azt a 3-at akik szoktak lenni, mindezt megcsinálom nappal és éjjel, de semmi..sehol sincs az a gyökér...ez vmi bug?
  • Samspye
    Végre! Köszi Zóanagyvarázsló! Sikerült megoldanom a problémát le kelett vennem teljesen a DirectSoundot. Az volt az érdekes ha csak kisit vettem le akkor meg olyan fura volt a hang mintha barlangban szólna.
  • Samspye
    Igen én indítottam a topicot mert egyszerűen sehol nem találok erre a problémára megoldást nem hiszem el, hogy senkinél sem jelentkezett miért csak nálam a sima Witcher az megy de ez az enchanted verzió nem. Úgy települ fel, hogy már fenn van rajta a legújabb patch is. És indításnál azonnal kihajítja ezt a hibát. Fekete képernyő OK aztán kilép.
  • Zóanagyvarázsló
    Meglehet, hogy a DXDiagban kellene eggyel visszavenni a hardveres gyorsítást (DirectSound), ha úgysem megy, akkor akár teljesen. Ez is szokott hibaüzenetet generálni, de nálad valamiért a debugger jelentkezik.

Egyébként van ennek a problémának topikja a hivatalos fórumon is, bár túl sok mindenre nem jutottak vele. Mivel éppen egy magyar felhasználó nyitotta mostanában a topikot, talán éppen te voltál, és akkor ezzel nem igazán segítettem.
  • Samspye
    sajnos már azt is megpróbáltam
  • Pacesz
    Köszi azzal volt a gond.
  • leviking
    vagy ha valakinek megvan az a dll átkűldheti az pls nézzem meg a the wicher=system mappájában.
  • leviking
    na kész végig vittem és ,ost szeretnék kalandot szerkeszteni de mikor elindítanám a D Jinne game editort akkor ezt írja: hc.dll nem található
    valak help pls
  • Mike at home
    ha meg amit Javar küld rád, az fecske, rőtbagoly, aztán pörkölöd ezerrel
  • Mike at home
    nem kell vele foglalkozni, ha az amire gondolok, akkor irány kiféle, és omlaszd rá a barlangot
  • Zóanagyvarázsló
    Talán meg lehetne próbálkozni azzal, hogy eltávolítod (mármint a Visual C++ RE-t), majd a feltelepíted a legfrissebbet.
  • Samspye
    Sziasztok!
    Feltelepítettem az Enchanted Edition változatoto és mikor el akarom indítani kidob egy Visual C++ problémát valami just-in-time debugging szarságot :( mit tegyek légyszi segítsetek nem indul!

SSSSSSSEEEEEEEEEEEGGGGGGGGGÍÍÍÍÍÍÍÍÍTTTTTTTTTTTSSSSSSSSSÉÉÉÉÉÉÉÉGGGGGGGGG!
  • Zóanagyvarázsló
    Komoylan mondod, hogy a végjátéknak italok nélkül vágtál neki? :O

Szerintem kell lenni tábortűznek lent a csatornában, szóval kellene tudnod főzőcskézni.
  • leviking
    normal. és sajna semmi ilyen főzetem nincs. és nem tok visszamenni. ja és trainert se találok az 1.4.5-ös verzióhoz
  • Zóanagyvarázsló
    Milyen nehézségi szinten játszol?

Normálon őt sem volt nehéz legyőzni, a különböző hatások ellen védeneka skillek, leütés és kábítás ellen pedig a Fűzfa ital 100%-os védelmet ad, de lehet védekezni a méreg ellen is (talán Arany Orioléval). Mindenesetre keményebb szituációban jó taktika lehet a Quen pajzsa alá bebújni, amíg a Fecske regenerál (és az állóképesség is töltődik), netán kaját majszolunk, végső esetben Fehér Raffardot.
  • Samspye
    Sziasztok!
    Feltelepítettem az Enchanted Edition változatoto és mikor el akarom indítani kidob egy Visual C++ problémát valami just-in-time debugging szarságot :( mit tegyek légyszi segítsetek nem indul!
  • leviking
    de elcseszték azt mikor rámtámad egy ilyen nagy rák féle valami.
    egyszerűen nem lehet megőlni.ha csak a kzelében se vagyok akkor is megmérgez és veszi le az életerőt mint állat meg megse lehet támadni akkor. meg ha kettőt ütö utána leüt vagy mit csinál hogy witcher csak ott nyöszörög. faszom kivan pedig jó játék
  • Zóanagyvarázsló
    Ha oda mentél, ahová küldtek, akkor a megadott kombináció működni is fog - olvashatod a küldetéseknél, ha elfelejtetted volna. Ha más helyre mentél, akkor kísérletezéssel gyorsan rá lehet jönni, sok lehetőség nincs.

Eleve csak az egyik régi kriptába kell így beteleportálnod magad, mert a többibe azért nem küldenek, mert választásunktól függ, hogy ki készíti el nekünk a páncélt, és a három közül melyikbe küld. Ettől persze meg lehet nézni őket, de jelentőségük nincs.
  • leviking
    hy.Most ott tartok hogy a páncélhoz kell összegyűjteni a részeket.ÉS lekellett mennem egy barlangba ahol egy kalaukőt kell megfejteni. valaki tudja mi lehet oda a kombináció?
  • PrisonMan
    Túl az 1 millió példányon.
    http://www.gamekapocs.hu/hir/13276/Tobb+mint+egymillio+peldany+kelt+el+a+Witcherbol
  • koppim
    A nyelvi fájlt is letöltötted a patch-ez?

Az 1.4-es-hez már külön fel kell tenni azt is.
  • Pacesz
    Sziasztok!

Én most vettem meg a Witcert eredetiben, letöltöttem a patchet, fel is raktam, csak az a problémám, hogy a játék alatt nincsen beszédhang. (intrók alatt sincsen). Tudna valaki segíteni a probléma megoldásában? Előre is köszi
  • Zóanagyvarázsló
    - nem tetszett, hogy megint ráderőszakolták a barátaid, és nem te választottad meg őket (bár mivel amnéziást alakítassz ezt a békát le lehet nyelni)

- nem tetszett, hogy a játék vége akármelyik utat választottad nagyon depresszív

Az maximálisan érthető, ha valakinek ez egy játékban nem tetszik, de az ezektől való eltérés vélhetően nem fért volna bele a világhoz, karakterhez való hűségre.

Ehhez kapcsolódva, szerintem dicséretes, hogy ragaszkodtak a kötöttségekhez (ugye a jellemünk is kvázi készen van), ezen belül mégis remek árnyalatni különbségeket kapunk, nem a törvénytisztelő jó/kaotikus gonosz a két választási lehetőség. És bár nagyon tetszik az eképpen jobban kidolgozott és árnyaltabb jellem, valóban kevesebb motivációt kínál egy újrajátszáshoz.

- nem tudtad semmi jó dologra elkölteni a pénzed

Én vettem páncélt, kardot, kovácsoltattam meteoritkardot és rúnakardot (mindet használtam sokat), vettem pár spéci alkoholt, virágot vagy ruhát, ha kellett valamihez, és meg nem szerzett könyveket, tekercseket is - kétízben pedig kurváztam :) Nem éreztem kimondottan haszontalannak a pénzt, sok más játékban annél inkább. (NWN-ben semmi értelmét nem láttam, de a csak balkézről idekeverhető Diablo 2-ben sem.)

- nem tetszett, hogy az egyetlen jó cuccot amit nagy nehezen megszereztél alig tudtad használni, mert nagyon a végén kaptad meg

Mi volt ez?

Én a negatívumok sorához annyit tennék hozzá, hogy néhány képességnek alig volt értelme mások mellett, de néhány jel is szinte csak dísznek volt.

Az Aard és az Igni nagyon jó, a Quen is hasznosnak bizonyult, az Axii-ban látok némi potenciált, de el lehet jóval hasznosabban költeni azokat a pontokat, az Yrdenre pedig ez még inkább igaznak tűnik. A kardokkal használható spéci csapásoknak nem láttam sok értelmét, a harc sűrűjében nem lehet használni őket, lévén úgyis rendre megszakítja a rákészülést az ellenfél. Érdemesebb helyettük jelet hazsnálni vagy hagyományos támadásokkal biztosra menni.
  • Larvin
    Annak idején vártam a játékot, de a kezdeti lelkesedés elmúlt mikor láttam az első videókat, és első véleményeket.
    Most, hogy kijött egy ideje az EE, már sokkal jobb visszhangokat hallottam így kipróbáltam.
    A véleményem:

+ a harcrendszer nagyon tetszett, rendkívül látványos, változatos, könnyed, egérkímélő (nem kell ész nélkül nyomogatni)

+ a sztori változatos, valóban vannak következményei a választásaidnak, az első játék ahol látszik, hogy valóban több szálon fut a cselekmény, és nem csak egy szlogen volt a beharangozásnál, azonban nálam ez nem szülte azt, hogy újra szeretném játszani a játékot

+ tetszett, hogy nem vagy szuperman a játékban, és az erősebb beállításokkal valóban nehezül a játék

+ tetszett az alkímia dolog benne

+ tetszett, hogy végre felnőtteknek készül egy játék, és káromkodnak benne, és van benne szex is

- nem tetszett, hogy még az EE-ben is sok karakter nagyon hasonlított
    egymásra

- nem tetszett, hogy megint ráderőszakolták a barátaid, és nem te választottad meg őket (bár mivel amnéziást alakítassz ezt a békát le lehet nyelni)

- nem tetszett, hogy a játék vége akármelyik utat választottad nagyon depresszív

- nem tetszett, hogy a videóbejátszások meggátolták, hogy ments két csata között

- nem teteszett, hogy ha kaptál, vagy találtál egy új kardot akkor a régit el kellett dobnod (bár tulajdonképpen logikus)

- nem tetszett, hogy az egyetlen jó cuccot amit nagy nehezen megszereztél alig tudtad használni, mert nagyon a végén kaptad meg

- nem tetszett, hogy nem lehetett két kezes harcmódorban harcolni, pl tőr az egyik kézben a másikban acélkard, vagy legalább el lehetett volna hajítani a tőrt

- nem tudtad semmi jó dologra elkölteni a pénzed

- a magyar szinkront úgy olvastam jónak mínősítettétek, sőt jobbnak mint az angolt, hát ez ellen tiltakozom! A magyar szinkron, és a feliratozás kritikán aluli. A szinkront 100% hogy szójegyzék alapján csinálták. A történet alakulását nem vették figyelembe, ugyanez igaz a feliratokra is. Rendkivül zavaró és nonszensz szituk jöttek létre abból, hogy szó szerint fordítottak, a hangsúlyok nem a megfelelő helyen voltak, többjelentésű szavak jelentése nem stimmelt, más szöveg hangzott el mint ami az eredetiben (összecserélődött két szöveg) stb.

Összességében egy igazi RPG és nagyon ajánlom mindenkinek. Egy végigjátszásig legalább (többet nálam nem ért).
    Az igazi korszakalkotó benne szerintem a többszálon futó cselekmény és a látványos, de könnyen irányítható harc.