Silent Hill
-
Prof William #701 Válasz SPOILER
"Sharon nem sérült meg a balesetnél"
Csak Rose-t mutatták hogy lefejeli a kormányt, de ettől Sharon simán meghalhatott. Bár lkehet hogy ő a Alessával való köteléke miatt került át...
"Amit nem értettem hogy Alessa minek szállta meg Sharont a végén?"
Szrintem nem szálta meg. Eggyévált vele. Sharon volt Alessa elmenekült jósága. De nem teljes egész. Mostmár végre teljes mint Shaonminmt Alessa.
"Addig oké hogy az összeégett csajnak segített bosszút állni és végig védte Sharont is, mondta is hogy anno kimenekítették Silent Hillből hogy biztonságban legyen de aztán Alessa visszahívta az alvajárós álmokkal, de minek?"
Egyrészt hogy teljes legyen, másrészt hogy bosszút álhasson azokon a rohadék szektásokon. Sharon SH ba érkwezése olyan eseményláncolatot indított eli ami közvetve a szekta végéhez vezetett.
"Alessa ereje nem volt korlátlan mert a templomba pl csak Rose-on keresztűl tudott bejutni."
Ezért kelett Rose. Azok a szektásoknak akkora volt a hite hogy megakadájozta Alessa dühét. Nem valamiféle Isten védte meg őket (Mondja is Rose hogy "Isten nincs itt.") hanem a saját buzghó, torz hitük. Amikor Rose bement dumálni egyrészt megingott a hitük+megsazentségtelenítette a templomot. (Már ha szentnek számíott egy ilyen égetőhely)
"Alessa Sharont használta hogy miután majd bosszút ál a szektán Sharonba bújva kijuthasson Silent Hillből?"
Szerintem igen de nem gonosz értelemben. Hisz pont fordítot volt a helyzet. A szektások voltak a rosszak és tulajdnképpen Alessa+a szörnyek voltak a "jók". :)
Eggyé akart újra válni azzal az énjével. Mondta is hogy Rose jó ember. Nem akara bántani szerintem. :) Alessa ennyi szenvedés után megérdemelte hogy új testben megfrissülve/kiegészülve újjászülessen. Kislányként aki nem emlékszik a múltra. (Ez mondjuk az én olvasatom de logikus.)