Élet értelme, saját célok az életben
  • harakiri
    #15
    már megbocsáss, de ez egy jó nagy baromság
    ez nem cél, ha ez volna mindenki célja akkor egészen másképp alakulnának a dolgok a világon, különben is definiáld akkor előbb, hogy mi a boldogság, mert szerintem ez is szubjektív...

    én az életet és az értelmét leginkább egy játékhoz tudnám hasonlítani, amiben folyamatosan változik a hozzáállásod.. Az elején az a fontos, hogy mik is a szabályok, hogy kerüld el a rossz mezőket, kikkel köss szövetségeket, aztán ha kezded átlátni akkor jön az ,hogy ki is nyer ebben az egészben, és vajon mit vesznek figyelembe a játék végén mint jó pont.
    Szóval teljesen szubjektív, hogy ki mit vesz észre, mit tart fontosnak, szerinte mik a szabályok, és mivel lehet nyerni, hogy a végén van-e nyeremény, illetve irányítják-e kívülről, vagy van-e bíró.
    Én személy szerint az egészben a játékot tartom fontosnak és nem a végét, hogy nyertes leszek vagy vesztes valaki szerint, hanem azt amin keresztülmegyek, hogy megéljek dolgokat, szóval "maga az út", ha így jobban teteszik, és az hogy észrevegyem a játék apró elemeit, felépítését, törvényszerüségeit.