Halál a 74-esen: Tragikus hármas karambol Zalaegerszegen
» Címlapon
Halál a 74-esen: Tragikus hármas karambol Zalaegerszegen (képgalériával, frissítve 8:29)
Megjelenés dátuma: 2009. szeptember 11. 08:29
Szerző: ZH Online
53 hozzászólás
Zalaegerszeg - Három jármű rohant egymásba Zalaegerszegen, a botfai elágazónál. A tragikus balesetben egy személy életét vesztette.
Halál a kereszteződésben
Nem láttam semmit szemből jönni, ismételgeti a középkorú férfi. Kezére rászáradt vér, körülötte összetört alkatrészek, mögötte a mentősök erejüket megfeszítve pumpálják egy földön fekvő ember mellkasát.
- Kitettem az indexet balra, lassítottam, befordultam Botfa felé, akkor láttam meg szemből a fehér autót - idézi. - A vezetője balra rántotta kormányt és a mögöttem jövő teherautóba rohant. Talán, ha jobbra próbál kerülni és elmegy előttem, nem lesz ekkora baj. Próbáltam segíteni neki, nagyon megsérült, igyekeztem elállítani a vérzését, de hiába - mondja elhalkulva.
- Hallottam a csattanást, kinéztem a műhely ablakán. Először az oldalára dőlt teherautót vettem észre, utána odébb a másik kettőt - meséli egy férfi a száz méterre lévő nevelőotthon kerítésénél.
Csütörtökön egy óra előtt három mentőautó robogott szirénázva a 74-es út botfai elágazójához. Percek múlva rendőrségi kocsik, tűzoltók érkeztek. A kereszteződésben mindenütt alkatrészek hevertek, ronccsá tört Ford Fiesta, oldalán fekvő Opel Movano kisteherautó és egy megrogyott utánfutós Tata furgon teszi teljessé a képet.