• Tinman #34403
    Nekem volt egy esetem lassan 20 éve. Elütöttem egy biciklist a zebrához közel. 55 km/h-t állapítottak meg, én meg tudom, hogy 50 alatt mentem, de mindegy, mert én nem kaptam elsőbbséget! Védett útvonalon haladtam. Az öreg nagy lendülettel jött a cajgával, a zebra közeli kereszteződésben vágott ki elém, elvileg át akarta tolni. A vicc az, hogy a szemtanú szerint már akkor tolta én meg tudom, hogy nem.
    A rendőrök és úgy kb. mindenki azonnal azt mondták, hogy én vagyok a hibás, az öreg életjáradékot követelt tőlem + pár millát (amikor kerestem nettó 33.000 Ft-ot). Az egyik rendőr még meg is zsarolt azzal, hogy írhat ő mást is itt a baleset helyszínen, ha már úgyis informatikában dolgozom, amúgy is kéne neki egy PC...

    Aztán felfogadtam a város legjobb ügyvédjét. Darabokra szedte a bagázst. Az ügy vége az lett, hogy minden károm az öregnek kéne megtéríteni, de ezt elengedtem. Elég volt bőven az, hogy bebizonyítottuk játszi könnyedséggel, hogy nem vagyok aljas gyilkos...

    Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az alábbi esetben, ahol az autós kvázi megölt egy embert, még szó sincs arról, hogy ő lenne a hibás. A gyalogos védett volt a járda miatt, de fokozott óvatossággal kellett volna megközelítenie az egyértelműen autókijárattal jelzett kapualjat. Nem tette, a szűk kijáraton az ürge meg nem látta, hogy pont akkor grasszál át valaki mögötte... a sebesség nem volt mérhető, elég volt, hogy fellökte a tagot, akinek koccant a járdán a feje, később a kórházban meghalt.

    És most mit csinál a jog? Szét akarja szedni az autóst, hiszen meghalt a gyalogos. Egyelőre még szemtanúkat keresnek az ügyben, de már most úgy kezelik az ürgét, mint valami bűnözőt. Vicces egy ország ez.