Az a diagram esetünkben semmit sem ér, mert nem tudjuk a pontos adatokat, én legalább is nem. ("a világból ki..." személyes dolog, nem pont erre értettem, csak már túl sokan toltak az orrom alá "tudományos" szakmai skicceket... kockás lapon kézzel rajzolgatva:)
Erőkar, laikus vagyok ugyan, de szerintem ez az erőkar minimális, szinte függőlegesen áll a gém.
Szabályokat sem ismerem, de azt láttam hogy föl tudta emelni, és én úgy láttam, mintha beakadt volna a buldózer a falba, és ez az, ami nem volt belekalkulálva az emelésbe. Nézd meg te is mégegyszer a videót, hátha valamit nem jól láttam.
Mérnökös dologhoz meg annyit tudok hozzáfűzni, hogy az építkezéseken például folyamatosan pörögnek a daruk, kamionok jönnek mennek... nem hiszem hogy napi 100-200 akárhány emelést darunként megterveznek.
A darukkal kapcsolatban pedig úgy gondolom, van bennük tiltás túl nagy súly esetére, az emberi tévedés kizárására.
Nem én személyeskedtem folyamatosan, viszont egész jól elviseltem a velem arcoskodót, szerintem:)