• molnibalage83
    Láthatólag annak értelmezése nem megy, hogy mit látsz a videón annak ellenére, hogy páran már elmagyarázták.

A kötéllel próbálták a teher lengését megakadályozni, de mivel totál laza volt a kötél oldalra, ez láthatólag nem sikerült. A daru nem talpalt le, hogy növelje az inerciáját más tengely mentén, így oldalra kifordult, emiatt más irányú nyomatékot is kapott és annak rendje és módja szerint felborult.

A lent posztolt üzemeltetési nomogramokat mindig elég bő rátartással adják meg. Amikor valakik ennyire benézik a helyzetet, az ellen a gép tervezője tehetetlen. Mintha egy laptop képernyőjével vernél szöget a falba és aztán meg reklamálsz a gyártónál.

Ezek a zsenik kb. a "csináltunk már és sikerült egyszer" alapon emelhették meg azt a bulldózert. Hát, most nem sikerült, mert a fizika okosabb volt.

Viszont azt nem igazán értem meg, hogy mikor raknak be neked diagramot, elmagyarázzák hogyan áll még neked fentebb és van nagy arcod, amikor egy diagramnál kijelented, hogy "ezekkel a világból ki lehet zavarni".

Ja és igen. Adott tömegű teher felett emelési terv készül, legalábbis ahol én láttam kivitelezést és pl. MOL belső szabályzatát elég komoly szabályzatok vannak, hogy mit és hogyan emelnek. És azt mérnök készíti, de minimum a szabályzatot úgy, hogy azt a gyök2 darukezelő is értelmezni tudja. A linkelt nomogram is ilyen.

Tessék.
    Mikor kell készíteni:
    Az emelendő teher meghaladja a névleges terhelhetőség 65%-át.

Na, szerinted egy ilyen kis szutyok darunál ilyen erőkarnál 20 tonnás gép az 65% vagy sem..?

Az, hogy egy 20 tonnás daru mekkora és hogyan néz ki, annak kikeresése házi feladat, talán sikerül...

Valahol kurvára elegem van abból - és ezzel nem vagyok egyedül - hogy láthatólag olyan emberek próbálnak túl sokszor okoskodni, akiknek láthatólag gőze sincs sem a fizikáról, sem az iparról. Az összes ilyen emelős videónál igen nagy az esélye annak, hogy az emberek okosabbak akartak lenni a szabályzatnál és manualnál...

Szóval, ha hallgattál volna, akkor bölcs maradtál volna. Bár a kussolnál szó helyesebb lenne az arcméreted okán.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.12.02. 20:20:47