• Tuvok #26857
    Nem akarok a MÁV védelmére kelni, de:
    1. A balesetek rendszerint jól működő sorompós átjáróban történnek, mert sok autósnak (újabban buszosnak) ingerküszöb alatt van a sorompó.
    2. A fehér fény még mindig azt jelenti, hogy a sorompó üzemképes, nem azt, hogy szabad, ergo nem mentesít senkit a lassítás, szétnézés, esetleg megállás alól.
    3. Az üzemképes sorompó is, mint a műszaki berendezések általában, attól hogy üzemképesek, nem biztos, hogy jól is működnek, néha elromlanak. Erre vannak készenlétesek, 1-2 órán belül többnyire javítva vannak.
    4. A MÁV-nál, mint Európa egyik legszegényebb vasúttársaságánál tüneti hibakezelés van, nem megelőzés. Szétrohadt, korrodált vezetékek, beázott, szigetelések, amik mindaddig ott vannak a helyükön, amíg meg nem döglik a rendszer, és lesz alkatrész kicserélni.
    5. A vasút pénzét nem lehet szétlopni, mert nincs benne. Sem a személyszállítás, sem a pályavasút nem profitorientált cég, hanem szolgáltatás és fenntartás, ergo SEMMILYEN érdek nem fűződik hozzá. A lényeg, hogy menjen, valahogy... A profitorientált cégek, mint az építés, teherfuvarozás mind magánkézben vannak, és furcsa módon működnek is. Mert van benne érdek.
    6. Ha ilyen szép éles kép készülhet egy vonatról, az azt jelenti, hogy lassan megy, rosszul működő fénysorompónál legfeljebb 15 km/h, duda, és ha a sok hülye mégis megy, akkor megáll. Vagy ha épp méghülyébb, oldalról is belemegy a vonatba, ez sem ritka.

Tegnap találkoztam egy letört karú sorompóval, az autós ott állt belógva az átjáróba, egyértelmű volt a szitu, de csak az tudja igazolni a történteket, aki látta. Amit nem láttam, azért nincs kedvem megint bíróságra járni.
    Ma meg egy rosszul működő (sötét) fénysorompóval találkoztam, igaz messziről látszik a vonat és csak 40 km/h a sebesség, de az autós már messze a vonat érkezése előtt megállt, és türelmesen megvárta, amíg az elmegy. Más meg a villogó pirosat is leszarja. Ki így, ki úgy.