-
~16 év, 1m km:
1. Biciklis nem adott elsőbbséget, bőven időben fékeztem* mégis felfeküdt az akkori céges kocsi motorháztetejére, eltört a lába. Perelt. Vesztett. 55-el mentem a rendőrségi szakértő szerint, amúgy semmi nem lett volna belőle.
Slusszpoén, hogy a rendőr vesztegetésre adott lehetőséget, ugyanis helyszíneléskor finoman közölte, hogy jól jönne neki egy PC, természetesen nemet mondtam, tudtam, hogy igazam van. Nevet tudok, nem mondok, mert még aktív a rohadékja.
*Slusszpoén 2, hogy a céges kocsin iszonyat kopott ("sírós") gumik voltak. A rendőrségi szakértő a cég telephelyére MÁSNAP érkezett, addigra az akkori mocsok főnökök lecserélte vadi újra a kerekeket. Ugyanis a rendőrök sem értették, hogy a picsába húztam akkora fékutat (no ABS), amikor szinte közvetlen előtte egy majdnem 90 fokos durva kanyar van...
2. Mentem egy régi Swift mögött 40km/h-val. Tél volt, nyirkos út. Szembe jött egy ürge, de akadálya volt, nekünk NEM! Erre a faszkalap Swiftes nyomott egy satut, hogy elengedje a szembejövőt engem meg a padozatig benyomott ABS szépen 25-el nekiengedett a Swiftesnek. Persze enyém volt a felelősség, mert a követési távot nem tartottam be. BÁRKI beszívta ez volna... még a KRESZ kiagyalói is az k. élet!
3. Még középsuliban az iskola nyomására pakolnunk kellett, IFA. Az IFA leponyvázott hátában ültünk kb. 10-en, aztán egyszer csak elrepült odabent mindenki a szerjózsa minden irányába. Az sofőr ugyanis belerongyolt egy kereszteződésben egy személyautóba, ahonnan aztán a tűzoltók vágták ki a jónépet. Azonnal el kellett hagynunk az IFA-t, mert az ürgét elég szépen meghúzták volna. Volt oszt. társam aki elég csúnyán megütötte magát, 8 napon túl gyógyuló sérüléssel, de kórház nem kellett... mák.
4. Ez a legrégebbi: Anyám vezetett. Egy faluban egy Skoda kitette balra az indexet és arra is indult meg, de 1mp-el később kibaxta jobbra anyám meg bele. Mamámnak (R.I.P.) eltört a lába, nekünk kisebb zúzódások, de az 40-es fékezés nélküli tempó miatt totaled lett a zsiguli.