• Dodo55
    Na ja, az előbb történt egy eset velem ami nagyon elgondolkodtatott hogy nekem sem ártana...

30-as korlátozás szűk úttest+zebra miatt, kereszteződés feloldja, rögtön utána lámpás kereszteződés. zöld a lámpa, gyorsítok fel hogy átérjek. Én a belsőben, az megy egyenesen, a külsőből meg csak jobbra lehet fordulni. Olyan 20-30 körül halad egy Twingo abban, közben én sárgát kapok, elveszem a gázt, kezdek finoman fékezni (és milyen jól tettem...), az én sávomban előttem senki, a féktávot úgy mértem ki. Olyan 30-35 körül járhattam, lett volna még kb. 20-30 méterem megállni. A Twingo-s erre fogja magát, INDEX NÉLKÜL, ZÁRÓVONALON ÁT (a lámpa előtt ugye amivé átalakul a szaggatott) egy mozdulattal áthúz be elém úgy 4-5 méternyire, fékezve ráadásul (olyan 15-20kph körüli sebességről, míg én ugye 30-35-el). SATU. Enyhén vizes aszfalt, vizes, koszos fékek, kerekek blokkolnak, a kocsi húz jobbra a szembesáv felé, izomból tépem a kormányt hogy egyenesbe tartsam... Megállok, maradt majdnem egy méter is szerencsére, meg én is a sávomban.

Semmi gáz nem lett tehát végül, de belegondoltam hogy ha nem kezdek már rögtön a sárgára lassítani vagy nincsenek ilyen jó reflexeim akkor lehetett volna bőven (az én szemszögemből mondjuk a hűtőm is). Utána még az is átfutott az agyamon, hogy annak az ocsmány Twingonak van úgy 20 centi a hátsó ülés meg a csomagtérajtó között, hátul bent volt egy gyerekülés, ha ült benne gyerek és beleszállok abba belegondolni is rossz.

Nagyon felháborított a dolog, záróvonal, index, tükör az semmi, plusz ha baj történik simán rámkenhették volna hogy én nem tartottam követési távolságot (holott persze nem volt mit, hiszen a másik sávból vágott be elém, de ezt lehet letagadta volna). Kamerával viszont sima ügy lett volna, ha bizonygatnom kell bármit is.

Illetve ez nem az első meg nem is a második kellemetlen élményem ilyen összenyomorított autókkal és a vizsgabiztost nem látott sofőrjeikkel (tisztelet a kivételnek!), szóval ha lett volna erről felvétel pl. így is akár hogy nem történt semmi végül, elgondolkoztam volna hogy menjek a rendőrségre és bejelentést tegyek közúti veszélyeztetésért (mert ezt szerintem a legnagyobb jóindulattal sem lehet enyhébbnek minősíteni...), hogy az ilyeneknek egy életre vonják be a jogosítványát mielőtt valakiben vagy magukban kárt tesznek.