• set36dyrf
    rég óta megy már amerikában egy sorozat, az a címe hogy Cops, most augusztusban kezdték el a season 24 -et, lényegében real life bemutatja az amerikai rendőrség munkáját szerte az usa államaiban, semmi sincs megjátszva minden éles.

én is mostanában találtam rá a youtubeon, gondoltam elkezdem nézni a season 23 -at, eddig a lejárt jogosítványtól kezdve a családon belüli erőszakon át az üldözésekig, kommandós akciókig volt sokminden, és sok esetben tényleg durva az eljárás a gyanúsítottak ellen, de azt kell mondjam hogy a rendőrök munkájukat végzik, és jól végzik.

persze vannak a youtubeon videók mikor egy csapat rendör elkezdi rugdosni a földönfekvő gyanúsítottat, ilyet eddig a sorozatban még nem láttam, de az szerintem ritka túlkapás, és szerintem is túlzás, de viszont amit eddig leszűrtem az az, hogy amerikában az alapelv, hogy akivel szemben rendőri intézkedés folyik az egy veszélyforrás. tehát bármikor előránthat eldugott fegyvert, vagy bármit amivel a rendőrök vagy mások testi épségét veszélyeztetheti, tehát az erőszakosság alkalmazása inkább a kiszámíthatatlanabb viselkedésű emberekkel szemben érvényesül, vagy pedig ha a gyanúsított menekülni akar, menekülni meg hát ugye senki nem menekül ok nélkül :D