miből fejlődtek ki a mai gépek?
  • BaLeeX
    Ez egy érdekes történet ismét. Elmesélem. Akkoriban több játékot is megvettem eredetiben (Creatures2, Long Life meg még vagy 10 darabot) mert az áruk egész korrekt volt (800-1000ft körül).
    Vmelyik játékban láttam a hirdetést a Newcoomerről. Kapásból megrendeltem. Rendben meg is jött, aztán pár hétre rá jött a postás és visszahozta az árát!? Mind1 nem nagyon reklamáltam, volt egy ingyen játékom.
    Ugye regeteg gond volt annak idejében a játékkal a sokszorosítás terén írták is több újságban így sok mindenkinek nem jutott vagy hibás példányokat kaptak valószínú valami hasonló következtében kaptam vissza a pénzt annak ellenére hogy az enyémmel semmi gond nem volt.

Megláttam az introt majdnem elájultam, az akkori C64-es szinthez képest ez felért egy 5 éves technikai ugrással.
    Öt lemezes volt a játék a kézikönyvét annyiszor elolvastam, hogy szinte már kívülről tudtam a játék valami isteni volt. Jöttek a leírások azok alapján nyomtam végig sajnos nem magamtól, magamtól nem sokáig tudtam jutni benne.

Rájöttünk arra is, hogy hogyan lehet lemásolni a játékot (valami 40 blokkos másolóprogram kellett hozzá, mert a hagyományosak csak 36(?) blokkot másoltak ezért nem lehetett akármivel másolni és ezt nem sokan tudták ezért nem nagyon terjedt el a játék kéz alatt) és csináltam is egy másolatot amit elkevertem. Mind1 mondom, meg van az eredeti. Kint volt a polcon, úgy vigyáztam rá, mint a szemem fényére.
    Aztán jött egy haveronm hogy kölcsön szeretné kérni, mert valaki PC-vel összekötve ki akarja próbálni működik-e. (ekkor már nem volt meg a C64-em ezért adtam kölcsön) Aztán nem nagyon érdeklődtem a dolog felől csak pár hónap múlva amikor eszembe jutott. Sokszor rászóltam a haveromra, hogy kérje már vissza mert kell nekem aztán valahogy soha nem került vissza. :(
    Kb. 1-1.5 évre rá kaptam helyette egy másolt változatot. Mondom köszi bazdmeg a gyerek elkéri, nem adja vissza aztán nagylelkűen csinál róla egy másolatot és azt visszaküldi. Sokra megyek vele amikor a kézikönyv nélkül elég nehéz rájönni a legtöbb dologra és abban volt a történet leírva meg volt szép doboza satöbbi.

Szóval a másolt 5 lemezes változat megvan valahol ha érdekel a dolog szólj és utánanézek de múltkor amikor egy másik lemezt kerestem már nem találtam. De tuti megvan valahol mert eltettem ha véletlenól egy C64 közelébe kerülök akkor egyszerre azt fogom elővenni.

Létezik (létezett?) a www.newcoomer.hu oldal amin tovább fejlesztették a készítők a játékot de sajnos angol lett belőle mert a magyar karakterekkel nem fért bele a memóriába vagy valami más gond volt vele. Na ezt le lehetett tölteni emultátor alá. Rengetegszer próbáltam de egyszer nem sikerült elindítanom. :(