-
TLJD Értékelésem Chapter 6-nál:
Sztori:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Nem tudom még mi lesz a vége, de az az érzésem (és a bajom) hogy meg akarják magyarázni materialista szinten az egész világot (DreamNET) (1. részt is beleértve, Arcadia-t, mindent). Ha igazam van, abban az esetben maga a sztori lerágott csont, sok fantáziát nem látok benne. Mégis élvezetes (3 szálon folyik a sztori, illetve a régi helyszínek 3D-ben való viszontlátása).
Grafika:
Mondhatni szép, bár kicsit összecsapott, látszik rajta a konzolság, ami nem is akkora baj, leszámítva az ATI-s optimalizációt ami az Nvidiásoknál még több grafikai bugot szül. Másik negatívum hogy szemmel láthatólag a motor nem képes nagy tereket kezelni, ezért két sarkonként tölti a játék a következő kettőt. Negatívumokat összehajtogatva és zsebrevágva kellemes az összhatás, amin még sokat dobnak a DX9-ces effektek.
Irányítás:
Tomb Raidernek ilyen lenne megőszülnénk, de kalandjáték lévén, ill a reflex, akció feladatoknál nem éreztem hátrányát. Egy szóval lehet jellemezni: konzol.
Zene, hangok 10/10, EAX3,4-et tökéletesen kezeli, szuper zene, szuper effektek, ez a része hibátlan.
Játékélmény:
Kaland, akció, rohangálás, 3D. Tiszta Broken3.
- Feladatok:
novice kalandorokra vannak "optimalizálva", mint ahogy az manapság divat, ugy van megcsinálva minden feladat hogy 10 percnél tovább senki se akadhasson el. Ez a hardcore kalandoroknak érvágást, az átlagosoknak sikerélményt nyújt:) Túlnyomórészt a párbeszédek töltik ki a játékidő 80%-át.
- Akció:
Konzolos, borzalmas irányításu, logikátlan hack&slash, rúgkapálódzás. Azonban abban a kevés harcjelentben ami van használható(klikkelgethető:)).
- Párbeszédek:
Hozza az előd szinvonalát, igaz tized annyi van benne, de azok ugyanúgy érdekesek, érdektelenek, viccesek, irónikusak. Nem unja az ember őket.
- Mászkálás:
Nem olyan idegesítő, de ez elsősorban a kis rendelkezésre álló területeken való mozgás okozza. Azonban a nem idegesítő a mászkálás egy kalandjátékban 2 dolgot jelenthet.
1. változatos helyszinek, jól kitalált feladatok (nem 20x egyik feléből a másikba).
2. kis helyszinek, buta feladatok. (ez is idegesítő, de nem mászkálás szinten:))
TLJD a 2. pontba tartozna, de az a negatívum menti meg a kettes ponttól, hogy kevés feladat van egy helyszínen:) Ezt egyensúlyozza hogy ámbár kicsik a helyszinek, sok van belőlük, azaz változatos a játék. Hogy ezt direkt csinálták így, vagy véletlenül nemtom, mindenesetre mentőőv:)
Szumma:
Laikusok lehúzzák, én 8 órát pöcsöltem vele egyhuzamban, ami azt jelenti nálam hogy a játék leköt, azaz jó:) Aki nem tette volna még, az feküdjön rá az első részére, mert az a kalandjátékok királya:) Nem technikailag nézve szép, jó, szórakoztató. Várjuk a következő részt:)