• Zóanagyvarázsló
    Ezt annak idején olvastam, tetszett is. Tizenéve mis is dolgoztunk ki ilyen képleteket, és Turbo Pascalban secperc alatt le is modelleztük különböző fantasy karakterek harcát, szóval ismerős a téma :) (Nyilván egy 3D-grafikás játék más téma, most nem azt akartam mondani, hogy programozónak születtem, mert azóta már közöm sincs az IT-témához, de egyetértek azzal, hogy kevés erőfeszítéssel ki lehet találni jó rendszert, és a gyakorlatban is jól kivitelezhetőek lehetnek.

Amúgy nekem inkább az íjászat a kérdéses ebből a szempontból, és a közelharcnál is inkább az a nehéz része, hogy mindez irányítható legyen, illetve a látvány visszaadja a történteket. A Jagged Allaince 2-t ismered? Nem fantasy, ráadásul körökre osztott is, inkább TBS RPG-elemekkel, de valami rohadt jó kis összetett rendszere van. Játék közben nagyon frankón működik, akit nem érdekel annyira, nem muszáj beleártania magát, de érdemes utánaolvasni a háttérben folyó számításoknak. Vagy éppen elsőre kitapasztalni, hogy mi mire jó, és utána.