• Zóanagyvarázsló
    Szerintem csak mértékkel lehet egy több évtizedes alapokról építkező pszeudo turn-based rendszert egy teljesen real-time akció-RPG-éével összehasonlítani. Mellesleg a páncélos korlátozás magyarázata ott éppen szembemegy a realitással, hiszen valójában közel sem korlátozzák ezek annyira finom mozdulatokat, mint azt sugallja. Éppen, hogy ott is a realitást áldozták fel ezzel a balance érdekében. Amúgy ha mágussal úgysem tud megközelíteni senki, akkor nem kell feltétlen a legerősebb páncél, hiszen fölösleges. Az meg már külön mellényúlás, hogy a ruházat indetitást biztosító, frakciófüggő jellegét kinyírták, ez az előző részekben és a Risenben többnyire jól működött.

Viszont hiába jó, ha teljesen felesleges..

Tehát mégsem problémás, csak szerinted fölösleges. A G3-at mondjuk abbahagytam, de a többivel (ugye azokat is szokta kritika érni), mind sokat játszottam mágussal is, és sok varázsaltot tudtam kihasználni.

Lentebb már bemutattam egy modellt, amivel lehetne a harcot modellezni Gtohic környezetben is.

Pontosan melyik hozzászólás ez? Első nekifutásra nem találtam. Pedig talán olvastam is korábban :)

No offesne, de a fejlesztők elkényelmesedtek és szart sem csinálnak. 10 éve ugyanat a gagyi szar rendszert adják el. Csak a sztori viszi el a szériát nálam.

Ebben sok igazság van, de éppen a G3-ban váltottak túl sokat - ha mondjuk a harcrendszer alapvető problémái ezzel csak még inkább a felszínre is kerültek. A Risen esetében valóban ott van az n+1. Gothic érzete, de ezzel együtt is lekötött, vannak benne jó ötletek, és talán az eddigi legkiforrottabb, csak éppen nem túl innovatív, a biztosra mentek. Ezt nem bánom, mert jól szórakoztam vele, és bízom benne, hogy az új IP stabil alapokra helyezése után egy merészebb folytatás következik. Meglátjuk, a lőpor és a vudu jó kiindulópont lehet a változáshoz, de persze arra is, hogy csak a köntös legyen más. Csodát nem várok, jó szórakozást igen. Nálam amúgy a sztori csak hellyel-közzel viszi el a szériát (azért persze mindig érdekel, hogy hogy folytatják), inkább a világ (fél)sandbox mivolta miatt élvezem, hiszen más értelemben ad lehetőséget a szerepjátszásra, mint az NWN.

Sok munka kell hozzá, de a Tortured Hearts nyomába sem ér egyetlen más RPG sem, amivel eddig toltam. Valami eszméletlen.

Én is csak jót hallottam róla, egyszer az alkotója részletezte az elveit, és betette róla valahová a linket, akkor nagyon kíváncsi lettem rá. Mintha lenne folytatása is, nem?

Egyébként ne érts félre, nem védem és a Gothic-Risen széria félbéna rendszerét, vannak vele problémák, de óvatosabban közelíteném meg a kérdést.