Nagy Olivér a jelenlegi NB I legfiatalabb góllövője
A 17 éves játékos édesapjának ajánlja első élvonalbeli találatát
Jeles nap érkezett el Nagy Olivér életében 2006. augusztus 19-én, amikor bemutatkozott az Újpest FC felnőtt csapatában. Talán maga sem hitte volna, hogy alig egy hónapra rá bekövetkezik az, ami minden játékos számára az egyik legnagyobb élmény pályafutása során: megszerzi első gólját az élvonalban.
A Pécs elleni találkozó 80. percében gólt szerző 17 és fél éves játékos, egyébként azzal is büszkélkedhet, hogy ő a jelenlegi magyar élvonal legfiatalabb góllövője.
Nagy Olivér:
– Titkon mindig reménykedtem, hogy na, most ezen a mérkőzésen betalálok az ellenfél kapujába, de amikor bekövetkezett a várva várt pillanat, szinte én is alig tudtam elhinni. Legszívesebben kifutottam volna a világból örömömben. Ezúton is szeretném édesapámnak ajánlani a gólomat.
– Milyen volt a fogadtatás az öltözőben, illetve azon kívül?
– Mindenki gratulált, és a srácok bíztattak, hogy csak így tovább. Igazából Erős Károly érdeme volt a gólt, nagyon szépen kialakította a helyzetet, nekem már csak arra kellett vigyázni, hogy a pattogó labda nehogy megtréfáljon, mert eléggé göröngyös volt a pálya talaja. Ez volt egyébként a második labdaérintésem a meccsen.
– Valére Billen milyen taktikával küldött a pályára?
– Felhívta rá a figyelmemet, hogy a védőm sokat lép fel a pécsi támadásoknál, illetve bíztatott, hogy bátran vállaljam fel a párharcot, mert meg tudom nyerni. A gól után már leginkább arra helyeztük a hangsúlyt, hogy megőrizzük az előnyünket, mert nem sok volt már hátra a találkozóból.