he?
  • Taranov
    #62
    Teljesen marhaságokat beszélünk össze-vissza, mert az ingatlan az igen tág fogalom. Ha veszel egy elhagyatott területet, szép környéken, akkor azt jó sok tízmillióért/százmillióért tudod eladni egy lakóparknak, vagy valami építési vállalkozásnak, ha szerencséd van, szóval ilyen szempontból az ingatlan az jó.
    Viszont egy villát vagy egy lakást venni nem jó üzlet, annak az ára kevésbé növekszik, mint a banki kamat.
    Ezt pedig onnan tudom, hogy 2000 óta 5 lakást vettünk/adtunk el, és szoktam néha olvasni a Népszabadság gazdasági rovatát, ahol ezt leírják.
    Szóval az óriási tévhit, hogy a lakóingatlanok kitűnő befektetések, mert hogy majd az EU-ban felmegy az áruk és majd belgák, hollandok, franciák jönnek ide lakni...
    Lakóingatlant (kivéve mondjuk egy 100 milliós budai villát) bérbeadni sem érdemes, mert lelakják, a felújítás többe kerül, mint amennyit el lehet kérni, és azért nem lehet sokat elkérni, mert egyre könnyebben lehet lakáshitelhez jutni, egyre kisebbek a kamatok, ezért mindenki, akinek van pénze és hosszú távra akar ingatlant, az sajátot vesz. Aki pedig 2-3 hónapra, annak meg nem buli kiadni.