• [NST]Cifu
    #25
    hát én még nem hallottam mennyire hangos, illetve thermo szabályzott-e a ventilator fordulatszáma.

    Hőérzékelős fordulatszámszabályozás van benne, mint az FX-ekben, de ha felpörög akkor bizony nagyon hangos a refkártya a tesztek szerint (valami 40-45db körüli értékről rebesgettek, de persze ez a gyártók egyéni hűtésétől is függeni fog).

    Mennyivel fogyaszt többet?

    Mármint mi? A Geforce 6800Ultra olyan 110-120 Watt körül eszik. A Radeon 9800XT olyan 81 Watt körül, de az 0,15 mikronos (X800: 0,13 mikron), ráadásul nem low-k gyártástechnológia, amit az X800 magáénak tudhat. Szóval ezek alapján a fogyasztása semmiképpen nem lehet a Radeon 9800XT fölött. Ami még így is 30-40 Wattal kevesebb, mint a GeForce 6800Ultráé.

    Egy mai hardcore gamer, jól leterhelt, zsúfolt gépébe, 300W-550W-s acorp, mercury, codegen tápos házba beraknád nyugodt szívvel akár az X800-t is?

    Aki hardcore gamer, és ilyen tápegysége van, az meg is érdemli, ilyenbe még egy 9800Pro-t sem mernék rakni :)))
    Aki meg több, mint hatvan-hetvenezer forintott áldoz egy videókártyára, az ne sajnáljon már egy húsz-harmincezer forintott egy jó tápegységre. Nem csak a videókártya miatt, hanem az egész gépére való tekintettel.

    Azért az a plusz 62 milla tranyó NV-ben feltételez valamit a jövőre tekintve;-)

    Pardon, de anno a GeForce FX-eknél volt a tranyómennyiség terén az előny ha jól tévedek. Szóval ez önmagában nem ad okot semmire...

    Mielőtt újabb flamehullám kezdődne erre reagálva, elmondanám, hogy személy szerint nem tartom rossz kártyának a GeForce 6800-at, legalábbis ami a teljesítményét és a képességeit illeti. Amit viszont nehezen vesz be a gyomrom, az az extrén energiafelvétel és a nagy hőledás és az abból adódó komoly hűtésigény. Remélem az nVidia ahogy anno a GeForce FX5800 után gyorsan revizitálta a GPU-t, és kihozta az annál sokkal versenyképesebb FX5900-at, úgy képes lesz itt is felülkerekedni a nehézségeken (és ő is sikerrel átáll a low-k gyártástechnológiára, ami miatt kisebb fogyasztás, kevesebb hőtermelés, és ezáltal kisebb hűtés is elég lenne, illetve nagyobb elérhető működési frekvencia lehetséges). Drukkolok nekik.