szerinted?!
-
ENVE #5476 Zenty köszönöm a válaszod, úgy érzem tanultam belőle. Tudod az a gond, hogy vannak problémáim, főleg viselkedésben (nem ártalmas, csak magamra nézve az), mondjuk úgy, hogy volt idő amikor felesleges dolgokat vittem be a szervezetembe, na ezt úgy próbálom perpillanat megoldani, hogy jó sokáig nem érintkezek a régi dolgokkal. Ebbe viszont bele tartoznak a barátok is.
Ez egyébként ADHD-ból következik, elég hirtelen hozok döntéseket, és ez bár nem vall a magam világ nézete ellen (nincs különösebb problémám a tudatmódosítással), de jelen körülmények között ez nem szolgálja az érdekeim. Mivel eddig így sikerült hónapokra abba hagynom már többször is, most is ezzel próbálkozom.
balintk, amit Zenty is mond, hogy ne ítélkezz, tehát ne hozd létre a jó/rossz illuzióját, fogadj el mindent úgy, ahogy van. Mert nincs olyan, hogy sötét/világos, csupán fény van. A sötétség a fény hiánya. Nincs hideg és meleg, csupán energia van. A hideg az energia hiánya. Nincs buta/okos, csak tapasztalat van, és nincs rossz vagy jó tapasztalat, csak meg nem értés. Elvileg, ha ezeknek tökéletesen eleget teszel, akkor élsz a mostban. Nem lesz gondolat ami elvigyen tőle.
Figyeld meg a gondolataid, (kivétel persze amikor emlékezned kell hova tetted a pénztárcád, meg a számolás), mind szinte kényszeres. Nem tudatos. Múltból merít, és a jövőbe reflektál. Félelem, semmi több. A vágy is félelem. Félelem attól, hogy nem leszel teljes valami nélkül. A félelem pedig alacsony rezgésü, és ha félelemtől alacsony rezgésed van, a hasonlóan alacsony rezgésü dolgokat fogod bevonzani. Ezen kívül a gondolkodás "normális" körülmények között az egot szolgálja nagy részt, ahogy észrevettem.
Namost, ha nem ítélkezel, akkor nem nagyon fogsz gondolkodni sem, csak amin szükséges. Az egyiptomiak úgy gondolták, hogy a gondolat a megismerés iránti vágy. Azt gondolták, hogy ha megismerkednek a dualitásban rejlő egységgel, akkor nem lesz többet szükség a megismerésre, és eltünnek a gondolatok is.