szerinted?!
  • Kornan
    Az élet célja alapvetően az adott faj fenntartása adott egyed saját génjeinek a továbbadásával. Ennek van-e értelme? Önmagában nincs. Könnyen belátható, hogy ez nem tartható fenn örökké. Pl ha az emberiség kihalna ,akkor szerintem minden ember élete visszamenőleg értelmetlenné válna.
    Szóval szerintem az élet értelme a folytonosságának fenntartása, abban a reményben, hogy elvezet minket egy olyan állapotba, ahol tudni fogjuk, hogy mi az élet értelme vagy kiderül, hogy nincs, de nincs is szükség rá. Ahhoz , hogy akkor majd tudjuk fejlődnünk kell, fejlesztenünk önmagunkat, hogy többé váljunk mint amik most vagyunk, csak emberek. Szóval röviden jelenleg az élet értelme az értelem keresése maga. Alapvetően tehát az életnek nincs értelme, nekünk kell találni egyet. És majd a jövőben derül ki csak, hogy az az értelem igaz volt-e vagy hamis. Hétköznapi dolgokra lefordítva mik lehetnek ezek: Család, bármilyen olyan dolog, amivel hozzájárulsz ahhoz, hogy többek legyünk és megértsük a minket körülvevő világot és önmagunkat, ez a hozzájárulás lehet akár közvetett is. Pl akik a szemetet elviszik emberek azok is közvetve hozzájárulnak, mert segítik azt aki közvetlenül hozzájárul, pl valamilyen kutató.

Jelenleg a folytonosság alatt csak a faj, értékrendünk, nézeteink, ilyesmi dolgok folytonosságát értjük, de nem a saját életünkét, tudatunkét. Talán egyszer ez megváltozik.

Ha ez a mondás igaz, akkor szerintem semminek nincs értelme: "Minden dolog, aminek kezdete volt véget is ér egyszer".

Dióhéjban kb ennyi amit a témáról gondolok.