szerinted?!
-
én más szemszögből nézném:
1, a római katolikusok azt vallják (lehet, h a többiek is), hogy az élet egy próba... egy állásinterjú a munkahely előtt, azaz:
-"rossz vagy", élvezed az életet (negatív értelemben, tehát piálsz, lopsz, csalsz és közben jól érzed magad..) és megbuksz, azaz szenvedsz a pokolban...
-"jó vagy", és élvezed az élet valóban szép dolgaid és átlagosan élsz (akkor tisztítótűz majd mennyország)
-"naggyon jó vagy", csak Istennek szolgálsz, és egyenes út a mennybe....
2 dolgon érdemes elgondolkodni:
1: valóban az a rossz, amit erkölcsileg annak tartunk? mi van, ha rosszul értelmezzük? röviden: mi a jó? és mi a rossz?
2: sztem a legérdemesebb a "jó vagy" részt választani, nehogy szívás legyen a vége....
más értelmezésben az élet:
az élet értelme a cél. nem tudom, hogy voltatok úgy-e már az életben, h nem volt célotok... én voltam. szörnyű volt (gyorsan kerestem magamnak :D) ha nincs miért harcolni, akkor minek élni????
azonban szerintem néha nem árt visszatekinteni az elért célokra... különben mindig azon vívódunk, hogy megint csak harcolni kell, és még mindig!!!
nem. tekintsünk vissza....
pl.: bekerülés az egyetemre
munkahely szerzése
családalapítás
ha mindig csak a rosszra gondolunk, akkor sose leszünk boldogok...
A célok a boldogság eléréséért vannak. És ha nem tekintünk vissza az elért célokra, sosem leszünk boldogok...
Tehát az élet értelme egy érzés:
BOLDOGSÁG
(R)